tisdag 30 maj 2006

Tjuvlyssnat


Jo, jag vet att det finns en annan blogg som heter så. Men jag har ju också öron...
Liten flicka, på andra sidan hyllorna, sprudlande: Nej, men TITTA! Äntligen har jag hittat den! Godisavdelningen! VAD skall vi köpa?

Föräldrarna: Inte ett ljud.


Andra bloggar om: , , ,

17 kommentarer:

  1. Märkligt vad just det där godiset på bild känns lockande... alla dessa vackra färger och så formen..

    Men jag har slutat med sådant. Äta smågodis alltså. Jag upptäckte för några år sedan att jag har drag av sockermissbruk... yak.

    SvaraRadera
  2. Ja, det tyckte jag också. Om bilden, alltså.

    Men jag är nog sockermissbrukare fortfarande, fast på en ganska låg nivå. Ofta, men lite i taget...

    Inte skulle jag vilja sluta heller. För vad är livet utan missbruk...?! :O Jag 'missbrukar' så mycket jag kan och av alla sorter, ända tills det tar emot!

    Problemet är bara att det tar emot nästan genast... Tycker det är orättvist att andra mänskor kan 'missbruka' mycket mera än jag, innan de tar skada... ;)

    Skämt åsido. Det var blodsockret då...? Började det svänga för mycket...?

    SvaraRadera
  3. Jag reagerade dels på att jag kände av blodsocker reaktioner och jag blev lite rädd.
    Dessutom var jag så att jag åt allt på en gång. Kunde köpa en påse på 1-2 hg och bara vräka i mig. Jag mådde illa av det.
    Sedan efter en dag eller två köpte jag igen ( var såååå sugen) och det var likadant. Insåg till slut att det var något fel.
    Och det var periodvis jag hamnade i detta godismissbruk!
    Jag har pratat med min läkare om det - och det hänger ihop med ett behov som man skapar och det kan bli mycket farligt. Nu kollar jag blodet med jämna mellanrum, och blodsockernivån etc. Vill inte ha diabetes - jag låg nog nära till eftersom törsten även var så stor ibland.
    Men äter jag mörk choklad går det bra. Det trånar jag inte efter.

    SvaraRadera
  4. Jag brukar plocka med mig ett par chokladbitar och lite torkad frukt, när jag går och dricker te... Och så säger jag till mig själv att vill du ha mera choklad så måste du dricka en kopp te till också och koppen är jättestor! Ändå gör jag det många gånger om dagen, så nog tror jag att jag har ett sötsaksbehov... Fast kanske inte detdär mycket starka behovet som du talar om. Men min son brukar säga som du, använder nästan samma ord - och därför äter han väldigt sällan godis...

    SvaraRadera
  5. Svarat & ställt lite funderingar till dig på min blogg, under kommentarerna på posten "buren".

    SvaraRadera
  6. Jag har haft det där sockerruset, men lagt om. Efter en tids omläggning klarade jag inte längre att knö i mig en likadan påse som inkan beskriver längre. Innan hade det gått utmärkt, gärna flankerat med lite läsk eller chips. Klämmer jag en påse godis nu blir jag helt sockerspattig och får ta en spring tur för att bli av med det. Intressant och glädjande nog har min smakupplevelse förändrats och nu är annat fantastiskt. Skönt mogna frukter och grönsaker. Mat men inte i samma mängd som innan. Men min stora kärlek kaffe med varm mjölk är fortfarande kvar. Dock inte cigaretterna. Fokus har för flyttats, jag försöker välja och inte vältra mig i något. För det är svårt att uppleva kontraster, dynamik och mångfald när man vältrar sig. Så jag dansar vidare i stället

    SvaraRadera
  7. Jag gör som du Bless; har flyttat fokus och äter mycket mer at grönsaker och frukt Samt fisk och VITLÖK varje dag:)
    Jag gör fruktsallad på olika frukter, slår över lite äppelcidervinäger och lite vatten. Inget annat.
    Salladen äter jag oftast till Yoghurtnaturell eller Fidolus(?) heter den så) sådant som är bra för magen.
    Och det är gott. Och jag mår så bra. Får inga sockersugs-spattigheter längre.
    Kan inte förstå att just socker ska vara så farligt och beroendeframkallande.

    Rökningen slutade jag med 1992 - och DET är det BÄSTA jag gjort. Och jag känner inget sug efter nikotin. Känner bara äckel inombords när jag tänker på att jag har rökt. Så där finns idag en rejäl psykologisk spärr. Måtte den sitta förevigt.

    SvaraRadera
  8. Fast jag får erkänna att jag är nikotinist och tuggar nikotintuggummin. Dessutom tror jag att det är gott att röka och får ibland för mig att prova igen. Till min enorma besvikelse är det inte lika gott längre och jag som längtar att sila röken genom näsan. Om jag är på fest kan så röker jag efter en lagom mängd alkohol har jag ändå inget vidare omdöme och allt är en bra idé.

    I själen är jag en rökare, men med kroppen är jag en sportare (dagliga springturer på dryga halvmilen leder inte till någon tjusig dekadens).

    Och min favorit till allt är turkisk yoghurt, men jag ska prova äppelcidern på frukten. Nu når jag nog gränsen för sundhet i en och samma kommentar för mig, men jag äter fruktsallad till frukost, varje dag.

    SvaraRadera
  9. Rågbröd. Det tror jag utgör kärnan i min meny. Ett tunt rågbröd och så ost på. Det finns en sort som jag har tyckt om i många år. Som jag tycker känns bra i huvudet, gör mig pigg på något sätt...

    Men jag äter nog både grönsaker och frukt också. Dessutom köttmat. Hellre kött än fisk. Jag behöver ganska kraftig mat, verkar det som. Snabb matsmältning...?

    Stor tedrickare, men nästan utan tein (teets koffein). Sömnsvårigheter, som ni vet. Blandar själv ihop mina teer - litet svart eller grönt och mycket rooibos eller ört. Ofta sätter jag glöggkrydda i...! :)

    Röker inte. Jag tänkte börja när jag var sexton, men det blev inte av. Det kändes inte bra att ta långa pauser för att gå ut och röka... Tål nästan inte alls alkohol, också det påverkar sömnen... Men dricker gärna en öl då och då. Eftersom jag dricker så lite, kan jag nästan bli berusad av det...! :)

    I själen är jag dekadent, men jag ger efter för kroppens påtryckningar... :)

    SvaraRadera
  10. Tänk att du inte började röka för pauserna. Jag tror att de var en stor del av min början som rökare.

    Jag är också mer en köttätere än fiskätare. Trots delvis vegetarisk
    uppväxt.

    Har du sett att du har fått svar om bildäcksfälgarna hos kommer hem?

    SvaraRadera
  11. Ja, det är en lustig tanke. Kanske en insikt?

    Jag skulle kanske börja röka - för att tvinga mig till att ta pauser. Det skulle kanske vara mera hälsosamt (avstressande) än skadligt - just i mitt fall? :)

    Nu har jag svarat på svaret om bilfälgarna...

    SvaraRadera
  12. vad underbart med den där roliga sajten - har inte sett den faktiskt!!
    vad beträffar ätandet som det sen bvlev så fokuserat kring här - så känner jag mig lite nedstämd pga av att kött i största allmänhet blivit allt sämre och sämre...jag vågar inte riktigt köpa kyckling tex längre...har fått några riktigt konstiga exemplar några ggr...köpte fläskfile i veckan som var SKITläbbig - vi lämnade tillbaka den...datument var det inget fel på, men jag antar att affärerna gör samma smarta överenskommelser som elbolagen - eller hur?

    SvaraRadera
  13. Bra att veta att man tittar på skorna på killar:). Har inte tänkt på skor så mycket. Tror att jag ofta tänker på funktion före design, även om människor. Vad de vill och kan mer än hur de ser ut.

    Prova med svaga sådana där "blend ultima" cigaretter kanske, det borde inte vara någon fara.

    SvaraRadera
  14. Petra: Måste erkänna att jag sällan lagar kött... Numera köper jag det mest färdigt. Så jag kan inte riktigt bedöma standarden här...

    Jag vill ju inte ge någon tid åt att laga mat, nu när jag bor ensam. Du skulle bara veta hur lat man kan bli... :)

    SvaraRadera
  15. Bless: Ja, detdär med skorna var ju nytt för mig också. Man lever och lär - fast jag måste erkänna att jag inte är lättlärd. Jag har ju inte ens lärt mig se efter om män har vigselring eller inte - och det gjorde mina väninnor redan när vi var tonåringar...!

    Mmm. Får se. Kanske köper jag hem ett paket cigaretter, att njuta av ibland... :)

    SvaraRadera
  16. Det där med vigselringar har jag aldrig fått kläm på heller, fast jag varit gift. Iofs var min make likadan och hade inte heller koll på det där med ringar så det blev inte så mycket ringar i vårat giftermål. Då jag har kan blanda ihop höger och vänster skulle ett uppdrag som att kontrollera vigselringsbärande vara helt övermäktigt antar jag. I stället utgår jag (ibland felaktigt)från att folk hållerreda på själva om de är gifta eller inte.

    SvaraRadera
  17. Ja, precis! Det var bra formulerat. Det får de hålla reda på själva!

    SvaraRadera