måndag 8 maj 2006

Ny bloggportal

Jag skall tipsa om en ny bloggportal som jag har hittat. Blogupdate.org heter den och har kanske funnits i USA förut. Nu finns den alltså i Sverige också.

Såhär står det under Om oss (- men vilka 'oss' är har jag inte lyckats ta reda på)

När vi startade Blogupdate.org så gjorde vi det för att vi ansåg att det inte fanns någon riktigt bra tjänst i Sverige dit bloggare enkelt och behändigt kunde pinga sina bloggar. Vi beslöt därför att starta blogupdate.org, en tjänst dit ALLA bloggare kan pinga sina bloggare. Vare sig du skriver om mode, politik, eller skönhet så kan du lägga till din blogg med några enkla tryckningar på tangentbordet.

Vår webbsajt är öppen för alla med en blogg och kostar självklart ingenting. Du behöver faktiskt inte ens registrera dig eller uppge en e-post adress. Det enda du behöver göra är att pinga din blogg och luta dig tillbaka och vänta på läsare. Ju häftigare rubriker du sätter desto mer läsare kommer du att få. Se dock till att hålla dig inom våra regler på sidan (inga annonser eller pornografiska bilder).

Detdär med häftiga rubriker kan man ju ha olika åsikter om. Skall det behöva vara så häftigt jämt...? Men det finns ju regler. Länken till reglerna från dethär stycket fungerar visserligen inte (inte på deras sida!), men de finns som en huvudrubrik uppe på sidan också. Inte alls svåra att hitta.

Annars verkar det fungera bra. Kategorier saknas, men det finns ämnesord istället. När man pingar sätter man själv ämnesord på sitt inlägg och på det sättet byggs databasen upp. Det är nog mycket viktigt att sätta dehär ämnesorden, om man skall kunna bli hittad.


Andra bloggar om: , , , , , ,

8 kommentarer:

  1. Tack för det tipset!

    SvaraRadera
  2. "men vilka 'oss' är har jag inte lyckats ta reda på"

    Svar: Blogrankers

    SvaraRadera
  3. ha ah - ja det där verkar ju kul - jag försöker pinga mig...få se om det resulterar i nåt - men du har rätt, måste det vara så himla häftigt jämt??
    Jag har just fått reda på att det ej är bara lungpaj utan även astma - därav envisheten...men jag tar nya tag nu med bloggen - då vet jag ju att det kommer att vara såhär en tid nu och att det inte direkt hjälper att vila eller äta medicin...

    kram så länge

    SvaraRadera
  4. Petra: Jag är också lite krasslig, måste vila på dagen också...

    Alla bloggvänner: Får se hur mycket jag orkar kommentera de närmaste dagarna...

    Antagligen är det Bloggrankers portal som jag skrev om. Men jag skulle tro att de har slutat spamma, efter allt skäll som de har fått... :)

    SvaraRadera
  5. Jag har inte pingat min blogg eller nåt nånstans. Inte än i alla fall...vet inte varför...

    Apropå häftiga rubriker....rubricering, är en konst för sig...

    SvaraRadera
  6. Manon: du klarar dig kanske bra ändå...? :) (Började du blogga ensam - eller var det skrivarcirkelns medlemmar som började blogga...?)

    Men jag behöver nå ut till många. Jag försöker ju hitta folk som vill hjälpa mig med boken - genom att kommentera...

    Det är inte så lätt att hitta. De behöver ju både vara intresserade och dessutom våga säga vad de tycker...

    SvaraRadera
  7. Jag började blogga ensam:) och hittade skrivarcirkeln så...

    Jag har börjat läsa från början på din bok men jag har så lite tid om jag ska ge det en ärlig chans. Lite här och där....

    SvaraRadera
  8. Manon:

    Aha. Det var i den ordningen...

    Det är okej, om du inte hinner läsa...! :)

    Jag vet ju själv hur jag fungerar. Härefter skall det beröra väldigt mycket, om jag skall ta mig tiden att läsa... och nu frågar jag ju efter kommentarer också...!

    SvaraRadera