söndag 15 oktober 2006

Hund sedan generationer

Men dagens roligaste, det stod nog min son för. Det var när vi som vanligt satt och fikade på MacDonalds. Ja, ni vet. Vi har ju ingen smak alls, han och jag - och ännu mindre känsla för det politiskt korrekta. Åtminstone inte min tjugoåring till son.

Jo. Vi satt och diskuterade tecknade serier. Det hör också till vår moder-son-relation. Han beställer serie- och musiktidningar till min adress och så sätter jag dem i ryggsäcken och tar dem till honom. Det gör vi, för att han är rädd att någon tidning skall komma bort, om han måste flytta. Jag är ju mera bofast än han.

Nåja, nog förklarat. - På sätt och vis, började min son. Han lät så förväntansfull att jag nästan förstod att det skulle komma något provocerande. - Med ankorna i Ankeborg är det på sätt och vis som med judarna i Tyskland före världskriget. Majoriteten av befolkningen är hundar, men ankorna är iögonfallande rika. Tänk nu bara på den stenrike Joakim von Anka. Ankorna verkar ha mest inflytande också. Alla viktiga personer är ankor och själva staden heter ju Ankeborg. Förstås är hundarna upprörda över dethär, det skulle kunna gå som i Tyskland på nazitiden...

Jaha, tänkte jag. Och vad vill du komma fram till? Men när sonen kommer in på Alexander Lukas, börjar jag ändå gapflabba. För Alexander Lukas, han har förstås hittat ett dokument som intygar att han egentligen är hund - sedan många generationer tillbaka...!

Fy på mig
så jag skrattade...!

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

  1. tack för dina ord på min blogg!! Och vad beträffar Ankeborg så har det alltid intreserat mig att föra diverse resonemang kring den staden och dess invånare!! Den där teorin har jag dock inte hört tidigare, hå hå


    KRAM

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det är kul tanke om Ankeborg och nazisterna. Och jag vet att min fd make hade älskat den där nazi-teorin och alldeles säkert skrattat sig fördärvad av Alexander Lukas och hans intyg. Jag var väldigt nära att visa honom det, men då hade han känt igen sig på min blogg. Vilket hade krånglat till mitt liv. Så det här roliga missar han.

    SvaraRadera
  3. Petra: Jo, Ankeborg har nog satt myror i huvudet på många sociologer...! Varför finns där till exempel ett sådant överskott av farbröder och brorsöner...?!

    Bless: Somliga tankar är kanske så absurda och vanvördiga att de bara inte går att motstå...!

    SvaraRadera