fredag 29 augusti 2008

Grannens blomkruka

blomkrukor, förväntan, kal, naken, väntan, växter, vårJag går igenom mina bilder från i maj, när jag var på sommarstugan. Det var ganska folktomt där, så jag och katterna kunde gå långa vägar längs stranden utan att träffa på någon.

En av mina grannar har gjort så mycket fint på tomten. Hos dem stannade jag upp en stund och tog en del bilder, bland annat av denhär stora blomkrukan. Hoppas de förlåter mig, om de skulle råka komma hit och titta...

Jag tyckte genast om denhär bilden. De spretiga kvistarna. Kala. Nakna. Skyddslösa. Grönskan har ännu inte bäddat in dem. En bild av något som ännu inte hänt, men som kommer att hända. En bild av väntan och förväntan.

Undrar vad det är för en växt som ännu sover sin vintersömn? Qi eller någon annan med gröna fingrar kanske vet...

Jag funderar lite på att ge mig iväg till sommarstugan nu i höst också. Då får jag kanske igen uppleva samma intensiva känsla av enkel och kravlös tillhörighet...

Måste bara bli klar med sonens flyttning först. Då kanske.Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. carulmare, jag har ingen aning om vad det kan vara.. Jag är inte så bra på det här med växter, faktiskt, men jag tycker om att ta i dom och lukta på dem. Se dem utvecklas. Och så tycker jag om jorden, det är något som jag lärt mig på Gunnebo, att jorden är så viktig för att resultatet ska bli bra. Hoppas du kan få tid att ta dig till din sommarstuga i höst. Då kanske du kan se vad det är för växt..

    Jag skulle också vilja ha en sommarstuga... :-)

    SvaraRadera
  2. Så du hittade min länk i alla fall. Jag tänkte att dethär veckoslutet kan du kanske bara tänka FK FK FK...! Så bra!

    Jo, sommarstugan är trevlig, bara lite långt borta. För en nörd som jag kan det också kännas lite bakvänt att inte ha tillgång till bloggvänner, Google och Wikipedia precis hela tiden... Men å, om du skulle få se hur vanskött... eller 100% naturlig min tomt är... :)

    SvaraRadera