onsdag 27 augusti 2008

Mulatter och amuletter

Jag hoppas ni förlåter mig, om jag inte alltid är så dödligt allvarlig? Det började igår natt, när jag tyst för mig själv, utan någon som helst avsikt, kom att uttala orden mulatter och amuletter. Förvånad lade jag märke till hur bra de kändes, i öronen och på tungan. Det var faktiskt så njutbart att jag inte kunde låta bli att söka efter andra liknande ord, framför allt ord med många M och L. Idag på morgonen kom de nattliga orden tillbaka till mig och så uppkom denna lättsamma utgjutelse över vår värld och vår tid...

I skrivande stund kommer jag på att också carulmare hör till denna grupp! Det borde jag ju ha fått in någonstans...

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

ordlekar, språk, bokstäver, M, L, utgjutelser, tidsanda, mulatter, amuletter, makalösa, millennier

5 kommentarer:

 1. Jag blev lite road när jag såg dig framför mig, stå ensam mitt i natten och uttala ordet a-mulett, a-mu-lett, amu-lett...

  SvaraRadera
 2. Anna: Det VAR roligt! Fast egentligen låg jag ner och tänkte 'mulatter med amuletter' om och om igen och liksom smakade på orden. Sedan försökte jag hitta andra ord mul...? mil...? lm...? och binda ihop dem så gott det gick.... Fast egentligen missade jag lite, det borde ha varit mera 'tt' som i amuletter, mulatter och pamfletter. Klapprande 'tt', som mulornas hovar mot kullerstenarna... :)

  Tycker du om ord, i sig...?

  SvaraRadera
 3. Jag tycker om ord som har z i sig och mitt favoritord är Zero.

  (om vi djupdyker i mitt inre kanske vi kommer fram till att det är för att jag vet att jag är en nolla)

  SvaraRadera
 4. Anna: Zero? Uttalat på engelska då? Ja, det finns en kärvhet där, som jag tycker att du har. Detdär 'ts' är hårt och oböjligt. Det finns styrka där också. Inga självbedrägerier.

  Jag tycker om denhär kärvheten... men du... vem har något att skryta med, egentligen? Vad är värt något i livet? Vad är det för skillnad på värdelös... och ovärderlig?

  Hihi. Skall jag bli din personliga astrolog?

  SvaraRadera
 5. Aaaastrolog? Säg inte att du tror på sånt trams?

  Jag är så glad att du inte skrev "men Anna, inte är du någon nolla inte".

  Av någon anledning så blir jag otroligt störd när människor säger emot mig på den fronten.

  Gillar dig.

  SvaraRadera