måndag 5 februari 2007

Elementary

För att se livet
kan man inte vara mitt inne i det
Man måste ta ett steg tillbaka

That is
elementary
my dear Watson!
Ja, här har vi ännu en alv! Man ser det redan på leendet. Dessutom var Sherlock Holmes en person som såg världen på håll. Det var därför som han kunde räkna ut både vad som hade hänt och som skulle komma att hända. Så jag älskade Jeremy Bretts tolkning av Sherlock Holmes-rollen! Plötsligt verkade han ju intressant, Arthur Conan Doyles mästerdetektiv...!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

14 kommentarer:

 1. Tänkvärda ord. Ja ibland måste man ta ett steg till sidan om.... och förhoppningsvis ser man då helheten. Det är en konst.

  SvaraRadera
 2. Absolut! Det är inte deltagarna som ser utan betraktarna...

  SvaraRadera
 3. Gillar jag. Prova också att ta ett steg framåt, i framtiden. Tex om jag står inför något stort, tungt, något jobbigt att göra/gå igenom så tänker jag mig att jag står där framme, och har bestigit klart. Så frågar jag mig hur jag tog mig dit. Hur lyckades jag... Fungerar faktiskt för mig, känns lättare.

  SvaraRadera
 4. Loppispoppis: Jo. Jag brukar nog också tänka mig framåt, fast kanske inte så optimistiskt som du? Jag har liksom ingen måttstock att gå efter, känner mig mest bara osäker. Hur blev jag uppfattad? Vad kommer dethär att leda till? Det kan hjälpa att rada upp tänkbara möjligheter och förbereda sig på dem alla. Något som jag också tycker hjälper är att tänka på hur betydelselös jag är i deras ögon. Egentligen vill de bara komma vidare med sina egna liv. Om jag kom i vägen, så var det mest för att de behövde en urladdning.

  Detdär kan hjälpa. Men det allra bästa är att sova ut ordentligt. Det gör underverk! Det tror jag nästan du håller med om, efter vad jag har läst på din blogg! :)

  SvaraRadera
 5. Men du, istället för "betydelselös" prova att tänka att folk är för det mesta så himla upptagna av hur de själva uppfattas, att de nog inte märkte att jag var si eller så. De riktar oftast mycket energi inåt och ser inte nyanserna, som jag själv tycker jag liksom utstrålar.

  Nu tror jag iof att jag själv har mitt inre på utsidan ibland, och det känns som om folk till och med kan läsa mina tankar... Nja. kanske inte riktigt. :)

  Med urladdning, menar du tex om någon har sagt något elakt, eller varit otrevligt?

  Precis, om jag har sovit så orkar jag mer. Man orkar vara mer teflon, liksom. Håller du med?

  SvaraRadera
 6. Loppispoppis: Ja, det är så jag menar. Folk är självupptagna. När någon är otrevlig mot mig, så beror det inte så mycket på mig som på hur den andra mänskan råkar ha det just då. Om han eller hon känner sig pressad på något sätt. Kolla in denhär länken! Bra visualiserat, eller hur? Det var dethär jag menade med urladdning. Ibland är det du eller jag som råkar stiga på minan...

  Tycker du 'betydelselös' låter förfärligt...? Det gör inte jag, inte jämt i alla fall. Ibland känns det som en tröst också. Betydelselös. En droppe i havet, försvinnande liten. Jag behöver inte oroa mig för någonting alls. För det mesta tar jag nog för allvarligt på hur jag känner mig.

  Och andra mänskor är lika inne i sina tankar och känslor, det vet vi ju båda. Hur tar jag mig ut? Gjorde jag ett bra intryck? Är jag omtyckt? Jag tror inte att det är så stor skillnad på att vilja vara omtyckt och att vilja bli beundrad. Båda har med ens grundtrygghet att göra. Får jag finnas till, på mina egna villkor...? Det är därför som jag känner rädsla, när någon är aggressiv mot mig. Det behöver inte finnas någon verklig hotbild, jag känner ändå av det.

  Teflon?! :) Jag kommer att tänka på talesättet 'som att hälla vatten på en gås'. Gåsen känner inget, vattnet bara rinner av. Ja, det är nog ett härligt tillstånd! Jag skulle vilja bli mera gås - eller mera teflon. Vilket som. :)

  Och nu blev det så långt igen...

  SvaraRadera
 7. Jag har inget klokt att tillägga utan vill säga att jag lyssnat här och håller med! Så är det ju!

  SvaraRadera
 8. Är ute på min första bloggpromenad efter influensan. Det blir mycket att läsa när man varit borta ett tag. Intressant och tänkvärt här hos dig. Och min hjälte - Sherlock - är förstås en alv!
  Tack för att du skrev om GIMP -hade ingen aning om att det fanns men har nu laddat hem det. Förra datorn innehöll Photoshop Elements men den nya endast Paint vilket är lite begränsande minst sagt.

  SvaraRadera
 9. hej vännen
  sakta återkommer jag till bloggvärlden...vad man kan bli stukad av saker och ting, eller hur?
  din blogg ser underbar ut nu!
  jag ler inombords!
  varma hälsningar
  shamanen

  SvaraRadera
 10. ooops - ha ha, det visar sig att det finns en annan som heter shamanen i bloggvärlden - vad trevligt att vi tydligen är flera, ho ho..

  då ska jag precisera mitt namn; min förra kommentar här nu hos dig carulmare kommer att hänvisa till den Andre...men JAG får väl kalla mig...shamanen07 - vi prövar och ser om vi hamnar rätt...

  SvaraRadera
 11. aaah, jag gillade länken ovan. Talande. Hur gör man för att behålla sitt teflon om och om igen? även om man "blir petad på"? Vad säger ni?

  SvaraRadera
 12. "whispers"15/2/07 18:25

  Hej,
  "För att se livet
  kan man inte vara mitt inne i det
  Man måste ta ett steg tillbaka"

  Detta skildras på ett underbart sätt i dina bilder med närbilder och avståndsbilder.

  "whispers"

  SvaraRadera
 13. Tack Whispers! Tänker du på dedär fotografierna som vi tittade på...?

  SvaraRadera
 14. Ja, och de andra fotografierna här.

  Jag tycker om dina bloggar...

  whispers

  SvaraRadera