lördag 3 februari 2007

Blomma på tå

Jag har inte lätt för att bestämma mig. Kan ni tänka er att jag satt timme efter timme och testade olika färgnyanser för denhär enkla bloggen...? Jag använde Gimp, detdär ritprogrammet som är gratis, för att få många flera färgnyanser än de som Blogger erbjuder. Till sist hade jag en lång rad med färger som stod mycket nära varandra. Många av dem såg ut som hudfärger, så jag började med att rita ett ansikte. Men jag gav upp nästan med detsamma. Det är inte mycket som jag orkar med idag. Jag tror jag upplever ett jordskalv av samma typ som det Qi nyss berättade om. Jag kan inte göra något invecklat alls. Men en dumblomma går alltid bra.

Kanske darrade jag på handen också? I alla fall lyckades jag inte göra blomman helt symmetrisk. Det är inte så lätt, när man tecknar på datorn. Man ritar i förstoring, ser bara en liten bit av bilden, och sedan zoomar man ut och ser hur det blir. Men är det inte en ganska charmig nödlösning...? Man kan nästan föreställa sig att denna blomma står på tå. Kanske övar den sig på att hålla balansen...?Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

 1. Tack för refererandet till min blogg! Känner mig hedrad...

  Gillar din blomma, att den är osymmetrisk, färgerna guldigt varma och den svarta bakgrunden. Att rita tycker jag är ett bra sätt att hålla ihop mig när omgivningen skakar. Det känns bra att koncentrera sig och glömma tid och rum ett tag.

  SvaraRadera
 2. ... och ny snygg design på bloggen!

  SvaraRadera
 3. Tack själv, Qi! Tack för uppmuntran. Ibland behöver man den mera än vanligt.

  Du beskriver det så bra. Det var precis så den kom till, denhär 'bloggblomman'. Jag behövde något att göra, medan jag väntade på att känslostormen skulle lägga sig.

  Apropå designen. Jag tyckte att högerkanten med bilderna och så den starka oranga färgen blev alltför krävande, bestämde nästan vad jag skulle blogga om. Få se nu om dethär fungerar bättre.

  Fast det dröjer kanske ett tag. Jag är fortfarande ganska slut. Rädslor tar verkligen på. Jag tycker mig ha märkt att de också bokstavligen gör av med en massa energi. Ja, kalorier menar jag!

  SvaraRadera
 4. Blomman blev mycket mera levande än om den varit symmetrisk.

  SvaraRadera