fredag 19 mars 2010

Dagen efter

Tillbaka från Åbo och 50-årsfirandet. Inatt sov jag närmare fjorton timmar... precis så roligt hade vi!! Tillsammans med min kusin såg jag Anne Franks dagbok på teater och sedan intog vi en sen middag på restaurang Harald. Vi satte i oss massor med lammstek, Aifurs... något. Jättegott! Och sedan satt vi ännu uppe och pratade och njöt av chokladkaka och konfekt och portvin.

För att sova så länge och så gott tog jag igår kväll lite Remeron, en liten liten smula... kanske tre eller fem milligram? Numera är det så sällan som jag tar denhär medicinen att jag måste vara försiktig - annars blir jag som klubbad följande dag. Första gången jag tog den, femton milligram, hade jag hallucinationer i timmar! Jag var så omtöcknad att jag varken kunde somna eller vakna. Möjligen är jag mycket överkänslig mot mediciner.

Men det känns minsann i kroppen att ha sovit så länge! När jag drog på mig mina byxor, kändes de lösare än förut, magen hade hunnit dra ihop sig! Mitt hull verkade fastare... men min hjärna hade blivit mera trög, fast på ett ganska behagligt sätt. Lite som om jag hade fått ett avstånd mellan mig och världen. Lite mera 'skinn på näsan', kanske.

Katterna hade härjat i köket under min frånvaro. Allt som jag hade lämnat på bordet låg nu på golvet och under frysen, i en enda röra, strösocker, tandpetare, snabbkaffe...! Det tog en stund innan jag började tycka om mina katter igen.

Lagom till Åbo-resan köpte jag en begagnad Asus Eee PC 900. Liten och nätt, för hundrasextifem euro. Den skulle ha varit en utmärkt resedator, men det visade sig att den hade ett par otrevliga fel. Inget ljud, fast allt såg ut att fungera, och dessutom fick webbkameran hela systemet att krascha.

Men jag fick ju en viss tids garanti, så idag har jag lämnat in den lilla nätta för reparation.

Det börjar bli många datorer, en för varje behov. Handdator, minibärbar, femtontumsbärbar, sjuttontumsbärbar och så förstås en fast dator, den verkliga arbetshästen!

Hmm... vad skall man säga om det?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Datanörd säger man :)

  SvaraRadera
 2. Vad fint att du fick fina dagar i Åbo! Här är ingen snö alls och träden har fått knoppar! Alldeles för tidigt!!
  +6 sa termometern i morse, måste visst ut i solskenet, sänder dej så några bilder av islänska träd!

  SvaraRadera
 3. Anna: Man säger väl det! :)

  Mimmi: Vilken fin hemkomst, med vårväder och träd med knoppar! Vill gärna se dem, om du känner för att skicka. Är de isländska träden mycket annorlunda än våra? Vilka sorter har ni?

  SvaraRadera