fredag 13 juni 2008

Nya knappar!

Oj, så trött jag är... och vart har denhär dagen tagit vägen? Jag har bara trasslat med datorn hela dagen. Jag hade tänkt gå ut, men det hann jag ju inte, för jag kände att jag behövde bli klar först... Men det var ganska mycket att reda ut, det är det visst alltid... och så blev datorn långsam, säkerligen för att jag hade så många flikar uppe... Men jag, min galning, fick för mig att jag skulle byta browser (webbläsare). En annan läsare skulle säkert vara snabbare. En som inte är så stooor som Firefox. En liten och snabb en, hade jag tänkt.

Så jag började med att ta reda på vilken webbläsare som egentligen är snabbast. Just då kändes det lite roligt. Nya knappar! Jag är nog rätt förtjust i att trycka på knappar och se vad som händer. Lite som trolleri! Jag stannade för en för mig helt okänd webbläsare som heter - ja, vad var det nu igen? Jo, Maxthon. Den hade fått fina vitsord för snabbhet och möjligheter att anpassa knapparna (maskinbrädan!) som man själv vill ha den. Det var mitt andra stora kriterium...

Nåja. Jag laddade ner Maxthon 2 och väntade mig förstås dramatiska förbättringar... Nåja. Inte var den väl så illa, det är inte det jag vill komma fram till. Maxthon är nog inte långsammare än Firefox och den verkar ha en hel del intressanta möjligheter... men det är ju just det. Innan man kan börja trolla, måste man ju öva lite. Att byta browser tar en massa tid. Programmet skall laddas ner, knapparna skall identifieras - och, värst av allt, anpassas.

Jag älskar att anpassa saker efter min personliga smak, men avskyr att lägga ner tid på det. Hur kan en mänska vara så full av motstridiga viljor?

Och nu är klockan nästan ett. Det är försent för allt! Igår kom jag så bra in i mina fantasier... och idag har jag lyckats plottra mig så långt bort från dem som det bara är möjligt. Gud bevare mig för... knappar!

Jag önskar att det redan var imorgon, så att jag kan få göra allt som jag inte hann med idag...

Hm. Låter som en stressig dag imorgon...

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

 1. *Ler* det där med att byta browser och pilla lite här och där känns mkt väl igen. Testing testing...

  Är du en sådan som läser instruktionsböcker? Det är INTE jag, (irriterar maken oerhört) jag pillar mig fram i livet, testar, trycka lite här och lite där, vad händer?

  Nu ska jag scrolla neråt i din blogg och se hur du tänkt medan jag varit borta;)

  SvaraRadera
 2. Anna: Nej!! Jag tycker inte om instruktionsböcker, de tar på livslusten...! Däremot googlar jag, just på det som jag vill veta. Då behöver jag inte ögna igenom allt detdär som jag inte bryr mig om just då.

  Sökbara instruktionsböcker, skulle det vara något? Nej, kanske inte. Många instruktionsböcker är så... tandlösa... på något sätt. Programmakarna verkar inte veta om vad det är som ställer till problem för användarna. Det beror ju också på så mycket annat än själva programmet, vad man har för dator och så.

  SvaraRadera
 3. Själv är jag glad över kloka skrivna (prövade och säkra) instruktioner - OM jag inte har äldste sonen på besök som fixar allt här i livet vad gäller datorer.

  Jag lyckades lösa problemen som uppstod i går... och nu har jag åter en nyinstallerad och fräsch upplaga som fungerar.peppar-peppar

  SvaraRadera
 4. Inkan: Visst finns det bra instruktioner också, både på nätet och i böcker.

  Annars tror jag vi tänker lite olika om att insallera om. För mig är det verkligen en sista utväg, i yttersta nödfall. Du förstår, jag har så MYCKET på datorn. Jag kan inte ens minnas när jag sist förlorade någon information, för varje gång jag köper en ny dator, låter jag försäljaren överföra allt jag har på den gamla till den nya...

  Annars är det ju bara bra att installera om. Datorn blir mycket piggare då.

  SvaraRadera