onsdag 18 juni 2008

Hurra för bloggarna!

Roligt att så många bloggare tar ställning mot FRA-lagen i Sverige.

Jag är inte alls insatt i frågan och vill inte läsa på, men anar att det handlar om kontroll. En myndighet skall visst få mera rätt kontrollera vanliga mänskors e-post, utan tillstånd före. Man skall söka efter ord som terrorism och våld och sånt.

Nej, jag tycker inte om det. Det får inte bli för mycket kontroll. Man kan inte gardera sig mot allt som möjligen kan tänkas vara farligt. Det vet jag, av personlig erfarenhet - och jag tror att det stämmer också på det samhälleliga planet. För mycket kontroll - och livet kvävs. Mänskor blir försiktiga och vågar inte säga vad de tänker.

Hos Stationsvakt (här, till exempel) läser jag att det verkar ha varit bloggarna som satte igång debatten. Men det är väl ganska naturligt? Vad skulle vi som bloggare reagera mot, om inte just ett försök att göra folk mindre meddelsamma?

Jag tror jag sätter mycket hopp till det fria livet på nätet, att det inte skall gå att kontrollera. Kan inte låta bli att hoppas att varje försök till mera kontroll skall uppvägas av... ett mot-hack..!

På nätet finns både det ena och det andra, men då får vi väl lära oss urskiljning? Vi kan väl inte fortsätta att vara barn... hela livet?

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Jag börjar tappa allt förtroende för politiker -speciellt när de börjar följa i USA:s spår vad gäller att skrämma befolkningen och få det till att vi hotas till utrotningens nivå.

  I USA ska man snart ta helfigurs röntgenbilder på dem som ska flyga - av säkerhetsskäl. Vi är alla presumtiva terrorister...
  Snart är det väl tågresenärernas tur att bli kränkta.

  SvaraRadera
 2. Så blev det ändå ett ja till lagen, i litet omändrad version...

  Kan förstå att det tar på förtroendet. De flesta verkade ju vara emot lagen, till och med Säpo... och ändå måste politikerna driva igenom den.

  -----
  Oj, vad det känns konstigt och svårt att skriva om sådant här. Jag som nästan hade slutat att följa med...

  SvaraRadera