lördag 21 juni 2008

Den exotiska skogen

ROUSSEAU, Henri Woman Walking in an Exotic Forest 1905
Konstigt. Dethär drömde jag också, för några år sedan. Ni vet, en sådan där dröm som är så färgstark att man aldrig riktigt glömmer den.

Kvinnan var inte med... eller visst var hon det, men jag kunde inte se henne. För det var ju jag som gick där i skogen. Den exotiska skogen fanns precis där jag bodde.

Har ni drömt denhär drömmen? Det verkar ju som om Henri Rousseau och jag skulle använda oss av samma symboler, i våra undermedvetna liv... och då kan man ju fråga sig om inte ni också gör det? Det viktigaste i denhär drömmen var de knalloranga apelsinerna och den överväldigande grönskan.

Jag tror det är en dröm om kraft. Stor kraft. Växtkraft. Växter behöver extra kraft för att kunna blomma och bära frukt och här finns den, i överflöd. Det är därför som växterna är så övernaturligt stora och apelsinerna så bjärt lysande. Så att man skall kunna uppfatta kraften.

Mina krukväxter brukar inte blomma, inte bära frukt. Själv kände jag inte heller någon kraft. När jag hade denhär drömmen, trodde jag nog inte ens att jag skulle överleva. Jag kunde inte tro på drömmens budskap... men kanske gjorde jag det ändå? Det var ju en så praktfull dröm. Det var som om drömmen, med all sin prakt, försökte övertala mig att fortsätta tro. Kanske tog jag ändå intryck.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Detta med färgstarka drömmar känner jag igen. En del så färggranna att vissa färger sitter kvar länge inombords.
  Jag har i drömmar vandrat både genom gröna skogar och uppför höga berg som visat olika blå, violetta och gröna skiftningar och målet har oftast varit en stark röd nyans.
  Kanske är det extra energi man får och fingervisning om vad som är viktigt. Jag känner ju om det är en positiv dröm eller en mardröm.

  apropås krukväxter:
  Jag skiftade fönster gör mina hibiscus - två krukor, nu i våras.Så nu bor de med mina porslinblomma - Och kan du tänka dig nu blommar de så grant och med mängder av blommor. Jag har aldrig varit med om maken.
  Och porslinsblomman började blomma i början av maj...och verkar bli lika praktfull som förra årets blomningsperiod ( april-okt)

  SvaraRadera
 2. Inkan: Jag hör faktiskt till dem som tycker att andras drömmar kan vara intressanta, kanske framför allt dehär starka drömmarna. Har till exempel läst dina med stort intresse!

  Tänk att du har det röda som mål, att du är så medveten i drömmen... Och jag som mest bara försöker sova om nätterna! :)

  Mm. Får tanken att man genom att sköta om sina krukväxter, visa dem omsorger och få dem att blomma, kan sköta om sig själv på samma gång,...

  SvaraRadera