lördag 27 december 2008

Skosymbolik

Det beror på skorna, sa den gamla kvinnan. Det är därför som folk inte bryr sig om Gud längre.

Själv hade hon vuxit upp i ett hem som var så fattigt att syskonen inte kunde gå ut samtidigt. Det fanns helt enkelt inte skor åt alla.

Men nuförtiden har ju alla sina egna skor, sa kvinnan.

En historia som jag fick höra nu på julafton, om en kvinna som var en gammal tant, när jag var liten...


Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

 1. Hu, den historien gjorde att jag fick tårar i ögonen. Tänk, vad tacksamma vi borde vara!

  Ibland när jag av, till synes, ingen anledning alls känner att allt är elände, brukar jag tänka att jag har kläder, mat och tak över huvudet och ett friskt barn. Då brukar jag känna mig mycket bättre/lugnare.

  SvaraRadera
 2. Amber: Jag hade inte så starka känslor, var nog mest fascinerad av hennes sätt att tänka: Skor... gå själv... klara sig själv... inte behöva gud. Kanske var det ungefär så hon associerade?

  Många gånger är jag själv heller så säker på mina 'skor'. Idag, till exempel, är jag förkyld och orkar just ingenting... men jag vill ju tro allt ändå skall ordna sig, utan min hjälp. Ett slags gudstro... livstro?

  Men jag brukar nog också tänka ungefär som du, fråga mig själv vad det är för hemskt som händer just nu, i dethär ögonblicket, i mitt liv. På det sättet blir ju listan oftast ganska kort. :)

  SvaraRadera
 3. Hej carulmare, tittar in här i årets sista timme. Hoppas du har det bra. Vill önska dig ett gott nytt och kreativt år!

  Vi ses här nästa år hoppas jag.

  Kram fån qi

  SvaraRadera
 4. Hej Qi, tack för att du hälsar på! Jag har varit ute ur leken ett slag, sedan annandag ungefär. Har en förkylning av ett slag som jag inte har haft på många år... dvs något alldeles speciellt... otrevligt.

  Men den skall väl ge med sig, snart.

  Ett gott nytt år! önskar jag dig också. Ett bubblande år, som ett glas champagne! Ett år med bubblor av livsglädje och skaparkraft!

  SvaraRadera
 5. Jadu, den gamla tanten skulle se min hall. Där finns det skor så det räcker åt en hel armé. Och ingen är nog särskilt tacksam över det, bortskämda som vi är.

  SvaraRadera
 6. Hos mig samlas skorna under mitt datorbord... bara inneskor då. De andra lämnar jag på dörrmattan, för alla att snava på. :)

  SvaraRadera