tisdag 23 december 2008

Julhälsning

jul, julhälsning, julkort, god jul
Eller... tycker ni att julhälsningen skall vara traditionellt röd? Eller tänker ni kanske fira en engelsk jul?

I vilket fall, så önskar jag er en riktigt god jul!

Själv kommer jag att fira julen tillsammans med föräldrar, son och brorsfamilj, i Jakobs_stad... Fast, om rätt skall vara rätt, borde staden heta Ebbastad, eftersom det egentligen var hans änka Ebba som grundade den... Mm, jag talar om Jakob de la Gardie... fältherre och greve till Läckö, läser jag på Wikipedia.

Men tillbaka till julen.

Så många julklappar har jag inte köpt, det skulle bara bli åt barnen i år. Men jag tänker göra små godispaket, med framför allt torkad frukt, papaya, mango... och detdär vita som finns på insidan av kokosnötter. Kopra, säger Wikipedia att det heter. Mango och kopra har jag aldrig ätit torkat, så det blir lite spännande.

Vidare har jag köpt små små aniskex, också nya för mig. Ja, på julen skall man ju äta allt möjligt konstigt... så man får ju försöka bjuda till.

Andra bloggar om: , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. GOD JUL carulmare och sådant smått "nyttigt" godis är gott...jag brukar blanda ihop i en påse ibland -åt mig själv! hm.

  Ditt julkort är mycket stiligt och jag tycker om färgerna. Jasg blir glad av dem.

  Pussa tomten du också -det ska jag göra om han dyker upp i Solna, dit jag ska nu och fira jul med min spanska syster och äta sill i alla varianter. min favorit:)

  SvaraRadera
 2. Lady Starlight23/12/08 21:47

  God Jul Carulmare. Jag hoppas du får ha det riktigt bra.

  SvaraRadera
 3. Bra att du äter konstiga saker - alltid något bra med julen... :-)Ta det lugnt bara. God Jul!

  SvaraRadera