söndag 25 maj 2008

Om sannolikhet

Surfade runt, utan mål och mening, och hittade denhär videon. Tage Danielsson i högform. En helt underbar monolog.Den kan ju faktiskt passa, här hos mig.

Ni minns kanske att Fennovoima vill bygga ett kärnkraftverk just där jag har min sommarstuga - eller mycket nära. Bolaget har lyckats arrendera mark, inte vid kusten men ett stycke inåt landet. Kanske hoppas de att kustborna skall välja att sälja, om de ändå hamnar inom kärnkraftsverkets skyddszon?

Kanske blir det inte någon storolycka, men dethär är en naturskön trakt. Här finns ännu inte några stora industrier, bara traditionell bybebyggelse. Jag skulle nog inte välkomna någon annan storindustri heller.

Hoppas att Fennovoimas planer förblir planer. Att de inte går över gränsen från det möjliga till det faktiska. Att det sannolika inte blir sant.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. YES! Tage var ett geni- och hans sannolika osannolika sannolika monolog är ett mästerverk:)

  Tänk att det är över 20 mår sedan han vandrade upp till sin himmel...
  Osannolikt lång tid - det känns som nyss.

  Hej i natta!

  SvaraRadera
 2. Begriper inte hur han kan hålla tungan rätt i mun med alla dedär vändningarna... och hur han kan låta bli att börja skratta. Han är så bra på att hålla masken, har en sådan närvaro också.

  Jo, tiden går så fort. Ett tecken på att man själv håller på att bli gammal... Tur att det finns inspelningar i alla fall...

  SvaraRadera