söndag 4 mars 2007

Det var en vacker dag igår

kanske den vackraste denhär vintern?

Jag blev ganska ivrig med kameran. Äntligen kunde jag fotografera utan att förfrysa fingrarna.

Försökte använda zoomen också, men den är nog ganska värdelös på min telefonkamera. Bilder skall väl inte bli oskarpa, bara för att man har zoomen på...?

Andra bilder fick jag slänga för att jag inte kunde se vad jag tog. Det var för mycket ljus överallt. Jag kunde bara måtta med kameran in the general direction.

Fast det var ändå ljuset jag ville fånga

Varje gren hade en ishinna
som blänkte så vackert


Högt uppe
var skyn klarblå
lägre ner
lätta vita moln

Sol och skugga
så dramatiskt det blev
krokiga strandträd
och så granen
som kanske har fått
fnatt

Andra bloggar om: , , , ,

8 kommentarer:

 1. jättevackert! Jag blir så inspirerad - måste också gå ut och se...

  SvaraRadera
 2. En vacker bildberättelse igen.Det gör ingenting att bilderna är något oskarpa för dina vackra ord ger skärpa åt dem.

  SvaraRadera
 3. Loppispoppis: Javisst! Packa ryggsäcken och så iväg! Denhär månaden finns det snö och ljus så det räcker, åtminstone här uppe vid Kvarken...

  Leosdream: En del av det oskarpa har jag tänkt skall vara där. Jag har faktiskt lagt till extra sken...! Men överlag skulle jag nog vilja ha flera pixlar. Då kan man få sådana där underbart skarpa närbilder... Just nu håller jag på att ta reda på vad som går att göra med min telefonkamera - och vad som inte går.

  SvaraRadera
 4. Ljuset som kommer nu gör så mycket med oss! Den snö som finns förstärker ljuset så vi blir nästan bländade. Och något händer i oss när vi får i oss ljus. Det är mot ljuset vi ska söka oss för att må bättre.

  SvaraRadera
 5. Oj och hej, vilken vacker vinter du har.

  Här är det mer vintergäck, snödroppar och krokusar som nästan öppnat sig. Och den inte lika vackra leran, kanske borde jag gå ut och försöka uppskatta den.

  SvaraRadera
 6. Jag skulle kanske kunna avstå från min gamla kamera, en gammal trotjänare Sony 4,1 pixlar nu när jag har en ny kamera.Men det blir svårt jag har tagit så mycket bilder med den och den har följt med mig på många resor.

  SvaraRadera
 7. Åh, så vackra bilder. Det är något speciellt med ljuset på vintern, särskilt när det börjar kännas lite, lite vår. Så vackert.

  (Testa att hålla mobilen mot något när du zoomar. Så den är alldeles stilla. Då kan det bli skarpare bilder. Fungerar på min gamla kamera i alla fall.)

  SvaraRadera
 8. Om oskärpan: Kanske berodde den inte så mycket på zoomen som på upplösningen. Någon (läs: jag själv) hade fumlat med inställningarna och sänkt upplösningen rejält. De bilder som ni såg var tagna med upplösningen 640x480... Men jag lär ju mig, mera varje dag. :)


  Qi: Ja, ljuset är mitt motiv - och dessutom tror jag det håller på att stiga mig åt huvudet...! Nu har jag varit ute på isen ett par timmar varje dag, tre dagar i följd...


  Hej, Bless! Roligt att höra av dig igen.
  Är din vardag lika omtumlande fortfarande...?

  Krokusar är ju inte så illa och lera är roligt att trampa i. Det minns jag från när jag var liten. Mitt mål var att jag skulle bli helt fast i leran och inte kunna gå därifrån...


  Leosdream: Jaså, du hade en digitalkamera förut också...! Nej, känn dig inte tvungen att skiljas från den. Nog får jag tag på en bättre kamera, om jag märker att jag behöver en. Men först skall jag ta reda på vad allt denhär kan göra, med min vanliga metod - trial and error.


  Lady Starlight: Jo, dethär är nog den bästa vintertiden. Man skulle kanske kunna säga att vintern blomstrar upp till sist?

  Jo, jag skall nog göra flera försök med zoomen...

  SvaraRadera