onsdag 5 juli 2006

Så ljuvligt rund (45)

är han kom till baka från jakten, stod det fullt med vagnar på gården. Rådsmöte, kom han ihåg. Igen var det dags för det. Nå, han behövde inte låta sig störas. Rådets herrar och enstaka damer rörde sig mest i den andra flygeln, långt borta från hans egna kvarter. Han behövde inte ens hälsa på dem.

Men till köket måste han och det låg ju mycket närmare. Men vad kunde rådsmedlemmarna ha där att göra? De borde väl bli så väl trakterade att de inte behövde söka sig till köket mellan måltiderna. Det hoppades han i alla fall. Han ville ogärna stöta ihop med någon, inte i dehär kläderna åtminstone. Han kunde ju gissa hur han såg ut efter flera dagar i skogen. Men det fick gå som det ville. Han måste till köket. Med ett rehtier över axeln, hade han egentlígen inget val. Det måste ju tas omhand.

Middagen var över. Köket var redan nästan tomt. En pojke hade ännu några kokkärl kvar att rengöra. En piga, en ovanligt söt en, höll på med golvet. "Ja?" stannade hon upp. Hon log så glatt att han förstod att hon inte kände igen honom.

Ändå kunde han inte låta bli att le tillbaka. "Du är ny här, tror jag." Det måste hon vara, för annars skulle han nog komma ihåg henne. Hon var verkligen söt. Mörk och livfull och så ljuvligt rund i kroppen. "Säkert vet du inte att det är husets skräck som du talar med."

Ett ögonblick såg hon oförstående ut. Men så skrattade hon bara. Obekymrat. "Ni är herr Berthold, eller hur?"

Han kunde ju knappt svara. Det var väl för att han ville ha henne. Det var så länge sedan han hade haft dendär känslan - ja, i alla fall på det sättet. Så starkt. Så överväldigande. Han visste ju inte alls vad han skulle ta sig till. En gång skulle han väl bara ha talat om det för henne. Sagt till henne att komma till hans säng. Men så var det ju inte längre. Det var väl därför också som han blev så rådvill.

Till slut kom han ändå ihåg att han hade ett ärende. Rehtieret. Han bad henne säga till om det.

fortsättning följer... läs från början...


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Intressant fortsättning -plötsligt en ljuvlig rund in i handlingen eller?

    MEN: vad är ett "rehtier" ? Det var ett helt främmande ord för mig.

    SvaraRadera
  2. Mmm. Berthold kan ju inte bara tänka på Hariberth... :)

    Om rehtier: Jag leker ju lite med tyskan - och kanske lite med mina rara läsare också. Min pappa, som är en mycket jordnära person, började slå upp i ordböcker, när han läste ordet könig. Det tyckte jag var lite konstigt, att han faktiskt behövde...! Men rehtier var det ju. Tänk tyskt och välj sedan ett lagom bytesdjur... :) Ett hjortdjur kanske...?

    Jo, apropå ord: Min finskspråkiga kollega här på jobbet har hittat ordet 'midevitten' eller 'middevitten'... Ingen av oss hade hört det förut. Vi förstår vad det betyder, för vi har googlat upp det. Men har du någon aning om vad det kan ha för ursprung...??? Det används, men verkar inte finnas i några ordlistor...

    SvaraRadera
  3. jaja, ett rådjur -eller hur?

    "middevitten" vet jag inte - men tror att jag hört det i någon form av ordlek någon gång. ( som barn?) Kan tyvärr inte säga hur och varför ordet är som det är.

    SvaraRadera