söndag 9 juli 2006

Min älskare

Du måste vara modig. Är du inte modig, då är du inte min älskare.

Min älskare. Du vet ditt värde. Du har kämpat och nästan förlorat. Du är ärrad och märkt av striden. Men du vet vem du är. Du vet vad du kan. Inget kan ändra på det. Inga hårda ord. Ingenting.

Min älskare. Du känner livet och du känner döden. Du känner rädslan också, men den gör dig inte svag. För du har blod i dina ådror och eld i dina höfter. Du har lärt dig att kämpa och lärt dig att leva. Du flyr inte längre.

Min älskare. Du är en krigare. Du är en av de bästa. Du vågar möta vem som helst - till och med mig. Du är inte rädd för att såra, för du litar på mig. Du vet mitt värde. Du vet att jag vet mitt värde. Därför är du modig. Därför stannar du och slåss.


Min älskare. Du är inte något barn och jag är inte din mor. Jo, ibland kan det vara på det sättet. Jag tar ditt huvud i mitt knä och stryker dig sakta över håret. Talar lugnande till dig... Men aldrig, aldrig när vi älskar!

Min älskare. När det brinner, ut med barnen! Du och jag skall vara kvar ett tag. Du i mig och jag i dig. Brinnande.

Min älskare. Du måste vara modig. Är du inte modig, då är du inte min älskare.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

10 kommentarer:

  1. Är han din älskare också? :)

    Fast han får inte stanna och slåss med mig. Kämpa för förhållandet ok, men inga strider inom förhållandet, haft nog av det. Där emot gärna konstruktiv och kreativ med kraft:)

    SvaraRadera
  2. Bless: Finns han i ditt hjärta också? :) Kände du igen dig i denhär beskrivningen...?

    Javisst. Jag tror det är det jag menar. Inom förhållandet.

    Tror, skriver jag. Ibland är jag inte så säker på vad jag själv menar. Det kommer en dikt, men jag är inte så säker på att jag vill skriva mitt namn under den. Den blir liksom för stark. Lite skrämmande. Okej, tänker jag. Dethär var ju också en synvinkel. En ögonblicksbild. Ett stycke själ som jag tog fram och dammade av...

    SvaraRadera
  3. Jag har ingen aning om i vilken kontext dikten hör hemma i så jag bara reagerar rakt på den och säger : SUVERÄN text!

    SvaraRadera
  4. Jag kände igen beskrivningen:)

    Hur kan det var för starkt?

    Och med älskade, älskande och kanslor vill man väl att det ska vara starkt?

    SvaraRadera
  5. Liten tant: TACK! Jag blev så glad att höra att du tyckte om den!

    Jag tror jag skall fråga detsamma av dig (som av Bless): Känner du igen dig i denhär beskrivningen? Finns han i ditt hjärta också?

    Bless: Det finns kanske ett ställningstagande, en fordran, i denhär dikten. Du får inte vara feg. Du får inte ge efter för din rädsla. Om du gör det, kan jag inte ge mig åt dig...

    Från en annan synvinkel kan man tänka sig att det är jag själv som är denhär mannen. Min älskare. Då blir det liksom en vädjan till mig själv att vara modig. Att sätta värde på mig själv. Att ha självkänsla...

    Det man fordrar av andra, måste man ju ha själv också...

    SvaraRadera
  6. Men det är inte kul med feghet, så det finns ingen anleding att vara feg:)

    SvaraRadera
  7. Nej, för mycket feghet går inte an. Man förlorar livskänslan - för att nu inte tala om vad som händer med lusten...

    SvaraRadera
  8. Åhh,så vackert. Och tänkvärt tillika. Min älskare var feg tyvärr. Men min tro var tills för några dagar sedan att han var just den modige du skriver om. Din text ger mig styrka. Tack!!!

    SvaraRadera
  9. En riddare,krigare eller bara en enkel man som gör sitt bästa-som bara han kan?Kan man älska konstruktivt,kreativt´efter en hel dags arbete vid en svarv?Älskade´räck mej Viagran,om du kan?Ryggen är slut och pungen tom,vänta till kvällens njutning´om du kan?Fotboll på TV, bara en stund!Sover med öppen mun!Älskade make och min lilla man, kom skall jag hjälpa dig i säng´om jag kan!! MVH Gladiatan

    SvaraRadera
  10. Nudavertias (senkommet svar): Tror inte att dethär är något vanligt mod... eller något man kan kräva, ens av sig själv. Det är kanske mera... ett sorts förhållningssätt till livet?

    Gladiatan: Ja, så är det ju. Vardagslivet tar sitt... och ibland orkar man inte lyfta... eh, lansen! :)

    Kul språkbehandling!

    SvaraRadera