lördag 8 juli 2006

Precis rätt (46)

edan i hallen väntade nästa överraskning. Också en kvinna, men inte okänd. Många år hade gått sedan sist, men visst kände han igen henne. Hur skulle han någonsin kunna glömma henne?

Hon såg nästan ut som han mindes. Lång och rak. Axelbred också. Hon hade jämt sett litet för stark ut för att vara kvinna. Men något hade ändå hänt under de gångna åren. Kanske var hon magrare nu? Hon såg kantig ut på något sätt. Det starka hade blivit till kantighet. Nästan bräcklighet.

Håret hade också grånat. Det var nästan helt grått. Men hon bar det som hon brukade. Uppsatt, men inte för spänt. Några slingor skulle jämt hänga ner. Hon ville ju inte se för stram ut, hade hon förklarat för honom. Ja, det var väl när de var unga. Han undrar vad han hade svarat. Om han hade sagt vad han tyckte. Att det inte skulle hjälpa så mycket. Det bästa hon kunde göra var att släppa ut håret. Hennes hår var ju ganska vackert. Tjockt och vågigt.

Han hade ju trott att hon ville göra sig vacker, men säkert tog han fel. Han brukade ju göra det. Men nu, när han såg henne igen, kändes det nästan som om han förstod. Av någon orsak var det lättare nu, när hon var äldre... Eller var det för att han var äldre, för att han hade lärt sig att se bättre...? Det skulle vara lagom, tänkte han i alla fall. Det var så hon ville ha det. Inte för mycket och inte för litet. Hon hade en stark känsla för hur det skulle vara, när det var rätt. Kanske hade hon jämt haft det.

Nej, hon var inte vacker. Inte då och inte nu heller. Hon var för stor för det. För grov. Men ändå. Hon såg bra ut. Faktiskt bättre än förr. Kanske var det dendär mörkgröna dräkten? Den var också precis som den skulle. Så rätt. Den var välskuren och av dyrbart tyg, men inte det minsta prålig. Det skulle ha varit ett misstag. Man prålade inte i Nya Silvaria. Men hon gick inte för långt åt andra hållet heller. Det var en enkel dräkt, men inte vanlig. Inte tarvlig. Det skulle också ha varit fel. Hon måste ju se värdig ut också. Tänka på sin ställning...

fortsättning följer... läs från början...


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. först nu lästte jag din härliga beskrivning av kåthet!! Underbart och samtidigt humoristiskt - men härlig sex brukar ju kunna vara skrattframkallande också - utom den sortens sex där man är gravallvarlig förstås...kramar!

    SvaraRadera
  2. Kram, Petra :)

    Jag mår inte så bra just nu. Lite förkyld och mycket att fundera på. Jag ber att få återkomma, när jag kvicknar till igen...

    SvaraRadera