lördag 12 december 2009

En större bärbar

Det blev ingen minibärbar, i alla fall inte ännu. Nu sitter jag istället här med en större bärbar, med en bildskärm på 17 tum. Ingen resedator, precis, men ändå en dator som går att ta med. Jag tycker om att komma hemifrån ibland, att sitta och arbeta till exempel på högskolebiblioteket. Det är ett ganska fint ställe, med utsikt över väldiga gräsmattor och en bit strand. Trevligt café också.

Min nya dator heter Toshiba Satellite L350-262. Den var inte så dyr, men vad jag behöver är väl mest en stor och ljusstark skärm… så att jag kan se vad jag håller på med. Jag hoppas också att min nya bärbara skall orka dra ett program som Photoshop... Kanske skulle jag hellre ha haft Windows XP som operativsystem, för prestandans skull, men nu är det istället nya Windows 7 – och visst är det lite roligt att få prova på det också.

Jag handlade hos Gigantti (Elgiganten) och tackade som vanligt nej till allt det andra som jag också borde köpa. Virusprogram, utökat försäkringsskydd… Lite gruvar jag mig ändå för att göra en egen återställningsskiva… jag tycker nog att en sådan borde komma med varje ny dator, som på den gamla goda tiden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Grattis! Det blev en ny och större bärbar dator...en sån du ville ha! Vad har du gjort med den gamla? Bytt den..!??

  SvaraRadera
 2. Tack, Starwayforewer! Här sittar jag nu på högskolebiblioteket och tittar in i den stora rutan...! :) Vet inte riktigt vad jag skall göra med den gamla, några förslag...?

  Det är förresten förunderligt vackert här idag... Du vet, de enorma fönstren och den bleka solen som skiner in. Ett vackert ljus.

  SvaraRadera
 3. Hej, har du någon bild på din gamla bärbara dator? Funderar vad jag skall göra. Min gamla bordsdator håller på och pajar ihop! Skärmbilden blir skev..måste rätta till den varje dag.Och den är så fruktansvärd långsam trots snabbt bredband..så jag håller på och bränna propparna.Men det beror också på att att disken är full så jag håller på och överföra/tömma alla mina bilder till den externa hårddisken.Hur blir det med bredbandet om jag övergår till en bärbar.Kan jag ha den gamla kvar?
  Jag är inte så duktig på såna här saker..men det är du. HJÄLP!

  SvaraRadera
 4. Starwayforewer: Hej, kära vän! Jag tror jag svarar med e-post!

  SvaraRadera