tisdag 29 december 2009

Lite om min jul

Oj, vad det snöar - och snöar in! Jag får sopa balkongen varje dag... ja, förstås, om jag vill kunna stå där utan att dra in snö.

Julen är förbi och tystnaden har lagt sig i min lilla bostad i utkanten av Vasa. Son och flickvän har återvänt till sina egna liv. Skönt... men också så att jag har mera tid att tänka på egna besvärligheter. Tandvärk, utgifter och sånt.

Men det finns också trevliga saker att tänka på. Medan julen har kommit och gått, har jag mailat med en ny förläggare i Austin, USA. Han vill använda just min version av Rodin's Kyssen som pärmbild för en samling noveller. Det är erotiska noveller, men inte pornografiska.

RODIN Auguste The Kiss, 1889Kommer ni ihåg min bild? Minns ni att jag skrev att jag ville göra dem mera levande, mera sårbara - och nu fick jag veta att det var just därför som förläggaren bestämde sig för denhär bilden.

Gissa om det kändes bra!

Andra bloggar om: jul, mellandagar, snö, förläggare, rodin, kyssen, pärmbild, erotik, noveller


13 kommentarer:

 1. Ja, det är skönt att lugnet efter julen lägrar sig. Jag har nyss kört över sonen till hans far, där han är till nyårsaftonens eftermiddag.

  Grattis till att din bild ska användas! Sådant är alltid roligt!

  Vaför går du ut på balkongen nu i kylan - du röker väl inte? Jag har nämligen hört att det finns människor som röker, men det vete sjutton... :-)

  SvaraRadera
 2. Grattis till bildomslaget! Jag kommer ihåg bilden från din blogg, den är verkligen fin.

  Julen kommer, julen går... Själv tycker jag bäst om när den är över, det är som om det ljusnar både inom och utom mig när den är avklarad.

  SvaraRadera
 3. Så kul! Det är fantastiskt att bli uppmärksammad så. Och bilden är fin - du fick till den så varm och nästan "levande". Sensuell.


  Du får väl be om ett omslag från förläggaren som ett 'bevis'- som jag gjorde av Värmlandsoperans sinfoniettas vänner när de ville låna en dikt av mig. Jag får deras årsskrift.

  SvaraRadera
 4. Gratulerar så mycket. Du är duktig.

  SvaraRadera
 5. Tack för alla grattis och snälla ord! Jag blir så glad...

  Amber: Nej, jag röker inte, fast jag har börjat ta en cigarrett, när jag går ut med katterna... och inte fryser om händerna, mysigt att gå där och bolma i vintermörkret...! Men det är alltså inte det jag gör på balkongen, det är mera så att jag öppnar dörren och andas in friskluften, släpper in den i huset, står ett tag och vädrar lite... vad är det för slags väder idag? Om jag minns rätt, så tror jag du förstår vad jag menar. Har du slutat att stå på balkongen och... inte röka... men sniffa? :)

  Qi: Ja, det känns skönt för mig också. Julen blir väl lite för stor nu, för överväldigande, när sonen bor i Sverige och vi bara ses ett par gånger om året och han och flickvännen inte har någon egen bostad här i Finland.

  Inkan: Jo, han skickar den färdiga boken till mig - och det ser jag verkligen fram emot. Det lånas ju mycket bilder på nätet, ofta utan att man vet om det... så det är lite extra att det blir såhär påtagligt, att få en bok i sina händer, att kunna se och känna på resultatet av ens arbete. Mångas arbete, för den delen.

  Anna: Tack!

  SvaraRadera
 6. Wow, vilket minne du har! Nej då, jag luktar fortfarande på "utet", morgon och kväll. Man blir otroligt bra på att känna vad det är för väder och vissa lukter talar om att vädret kommer att förändras. Kul att du också...

  Det är verkligen en billig njutning!

  SvaraRadera
 7. Amber: Inte bra minne... bara selektivt! :)

  SvaraRadera
 8. Gott nytt år carulmare! Vad gör du ikväll? Själv är jag hemma med mina skotträdda katter, det mullrar redan som om det vore krig utanför...

  SvaraRadera
 9. Qi: Verkligen inget alls (gör jag)! Spelar ett datorspel som jag redan har kommit ut en gång! Har varit energisk de senaste dagarna och nu är det stopp, tror jag!

  Samma här (skottlossning)! Båda katterna ville genast in igen.

  SvaraRadera
 10. Jag är glad att du får en sån framgång med din bild! Det visar att du är på rätt väg...Skulle bara önska att du skulle få lite betalt också! Men det kommer väl..nu när du har fått in en fot i förläggarbranchen..! God fortsättning på det nya året..!

  Starwayforewer

  SvaraRadera
 11. Starwayforewer: Tack för välgångsönskningar! Men oj så du tar i! Fot i förläggarbranschen! Men visst skulle jag ha användning för lite mera pengar. Jag skulle vilja ha råd med kattvakt och utlandsresor och en ny kamera. Kanske också en pytteliten resedator. Där har du min önskelista!

  God fortsättning till dig också! Hur går det med din nya kamera? Trivs du med den?

  SvaraRadera
 12. Tack! Första bekantskapen var en besvikelse...är det här min nya systemkamera?!! Den tar ju inte bättre bilder än min gamla lilla digikamera..tänkte jag besviket! Men nu efter att jag har börjat känna den lite mer...alla inställningar o.s.v så tycker jag faktiskt den är rätt så bra...!

  starwayfore...

  SvaraRadera
 13. Jo, så är det ju. Det tar tid att lära sig hur den nya kameran fungerar... och det är ju inte heller någon lätt tid att fotografera på, fortfarande så lite ljus.

  Skall fråga igen om ett par veckor! :)

  SvaraRadera