onsdag 22 augusti 2007

Ståhej och Skandal...

...eller dagens inlägg på wanderdeep. Om ni klickar på bilderna, så kommer ni till mina inlägg.

Ibland undrar ni kanske vad det är för konstverk, som jag har använt. Inne på wanderdeep kan ni sätta muspekaren över bilden, så kommer det upp en text längst nere på skärmen. Om ni läser den, får ni reda på de viktigaste uppgifterna om konstverket. Jag brukar sätta in dem i själva filnamnet.

Men det fungerar alltså inte här, bara inne på wanderdeep.

Andra bloggar om: , , , , ,

10 kommentarer:

 1. Känner igen... boken som inte ? Minns hur hårt du jobbade med den.

  Du har alltså en specialblogg för dessa skriverier. Smart! Blir lite isnpirerad.

  Och så alla dessa vackra illustrationer som du hittar. Gamla stilar - med patina. Gamla bilder skapar lätt historier i fantasin hos mig. Just för att många är så detaljrika och så vackra.

  SvaraRadera
 2. Hej, Inkan!

  Visst är det boken som inte... blev klar. Nu är det en inte-bok istället, ett slags wiki. Få se om dethär skrivsättet passar mig bättre... Det är i alla fall roligt just nu!

  Undrar hur du blev inspirerad. Fick du någon idé om hur du själv skulle kunna göra?

  Ja, de är härliga de gamla bilderna. Särskilt detaljerna berättar så mycket.

  SvaraRadera
 3. Ibland har jag funderat på att skriva "novelettes" dvs korta kortisar som ger inspiration och nya tankar. Men än så länge har jag idéen uppe i hjärnkontoret.

  Men vem vet....

  SvaraRadera
 4. Intressant! Jag har inte hört ordet novelette förut, men ändå tänkt i samma riktning. Tänkt på sådana där små historier som Tur eller otur.. Det är bara det att jag ännu inte har kommit på någon sån historia, hihi... Måste nog bli mera vis eller något.

  SvaraRadera
 5. Jag har också en berättelse som inte är klar. "Viskningar från svunnen tid.".. minns du? Jag blev också inspirerad att fortsätta skriva och kanske illustrera min berättelse.Men jag var så nogrann.Allt skulle vara riktigt och tidsenligt..dräkterna och allt annat... så jag tröttnade lite.

  leosdream

  SvaraRadera
 6. Som sagt, jag gillar detta grepp! Även jag kan hänga med så här dessutom. Och jag gillar verkligen, verkligen bilden på pojken som ser - funderande ut, längre ner...

  För mig går skrivandet trögt, men nu när jag faktiskt börjar bli piggare (jag ÄR otåligm säger så efter bara 2 dagar:))) så ska jag fortsätta...det är svårt att hitta rätt stil..

  SvaraRadera
 7. Leosdream: Visst minns jag din berättelse... och jag vet att det kan bli för tungt om man är för noggrann... Fast jag var ju inte noggrann just med de historiska detaljerna. Det räcker för mig om berättelsen känns lite som medeltid. Jag tror att det blev medeltid för att där finns många av de symboler som jag behöver för att uttrycka mig.

  Ja, varför inte fortsätta? Kanske får du göra som jag, säga till dig själv att inte fastna utan gå rätt på det som du vill säga...

  SvaraRadera
 8. Manon: Ja, den är stark den bilden... och passar så precis.

  Kul att du gillar denhär idén. Det är faktiskt roligt att skriva på dethär sättet! Varje dag kan jag börja och avsluta något, jag behöver inte dra med mig hela lasset! Visst skall det hänga ihop nu också, men inte på det linjära sättet, utan via ämnesorden. Via ämnesorden kan mina fantasier utveckla sig åt flera håll samtidigt, utan att jag behöver lägga ner så mycket kraft på övergångar... som ändå börjar kännas krystade... Kanske är det ett skrivsätt som stämmer bättre med hur jag fungerar uppe i hjärnkontoret...

  Å, vad jag känner igen det sättet att tänka! Två dagar pigg... betyder absolut att man aldrig kommer att vara trött igen! :)

  Visst är det svårt att veta vilken stil man skall välja... Skriver du i nutid, i jagform... eller hur har du tänkt lägga upp det?

  SvaraRadera
 9. Ja två dagar pigg! ;em man borde lära sig!

  Vad du var aktiv sista tiden! Tycler det är bra med det fragmentariska. Blir som en egen liten värld...ska läsa dina nya när jag får bättre med tid. Jag sugs in:)!

  Nja, jag skriver i jagform. Fick en plötslig innspiration i dag. Jag tror jag bearbetar mitt undermedvetet, det är så mycket annat som pockar...och det är mycket med att skriva...ska använda mina erfarenheter med kommer längre och länmgre i från verkligheten sas - men det är bra, det föds nåt nytt...samma story, men nytt, om du fattar...

  Nu är jag jättetrött, men ska spara det du skrivit som "godis" när jag är piigare:)))!! Vill inte förtöra upplevelsen för jag gillar det här!!! Hopas du förstår hur jag menar...

  SvaraRadera
 10. Manon: Det är roligt att skriva på dethär sättet! Kanske stämmer det bättre med mitt sätt att tänka? I huvudet blandar jag ju allt, hoppar från det ena till det andra.

  Fantasi och verklighet går också utmärkt att kombinera. En sång av Johnny Cash blev en sång för Berthold, båda tog ut svängarna ordentligt... och när jag själv kände mig trött efter flera dagars... passionerat arbete med wanderdeep... så satte jag dit mig själv också....!! :)

  Ja, jag tror att dethär sättet att skriva har stora möjligheter... och säkert också begränsningar... men just nu känns det bra.

  Samma story, men något nytt... Kanske har vi inte så många historier inom oss, vi mänskor...? Ofta är det väl något problemkomplex som man formar och formar igen, kanske hela livet...

  Så du avlägsnar dig också från att berätta rakt upp och ner...? Ja, vissa saker är lättare att säga med symboler... och kanske mera givande för alla? En symbol kan få betyda olika för varje mänska. Man kan ta emot den och... knåda den som man vill...

  Den sista tiden har jag sysslat mycket med att knåda konsthistoriens symboler... precis som jag vill! :)

  SvaraRadera