måndag 21 augusti 2006

Blommor och bin

Min vän Si har studerat dethär med blommor och bin i sommar. Här är ett par bilder från det surrande och färgsprakande livet i hans rabatt, två som jag tyckte särskilt mycket om.



Andra bloggar om: , , , , , , , ,

12 kommentarer:

  1. Vilka underbara gula bilder! Själv har jag mest (känns det som) konfronterats med bålgetingar, som en tant har försökt få mig att fånga genom att ta dem över ryggen. Jag har i stället utvecklat en vänlig tennisslags teknik för att styra ut dem genom fönstret. För jag törs inte ta några bålgetingar över ryggen.

    SvaraRadera
  2. Bless: Tanten menade att du skulle lyfta ut dem...? Med tummen och pekfingret? Urk!

    Men jag är inte särskilt bevandrad i insekternas värld: Vad är det för skillnad på bålgetingar och andra? Är de större kanske?

    SvaraRadera
  3. Inkan: Jag är inte säker på att jag tycker de är sensuella... Vackra, fascinerande, ja. Men det gula är så starkt. Jag tror det fungerar varningsfärg på mig också...

    Kanske är det därför som du vill föreställa dig gyllene? Det är ju mycket mjukare...

    SvaraRadera
  4. verkligen helt makalösa bilder - man blir alldeles...mätt liksom!!

    SvaraRadera
  5. Bålgetingar är större. De är ungefär 5 cm långa och man hör ljudet av dem innan man ser dem. De brummar nästan som ett litet propellerplan. Turligt nog ä de sävliga. Intesom sina stingsliga släktingar jordgetingar. De är revirhävdande och blir arga bara man går nära boet. Det gör ont.

    SvaraRadera
  6. Trevligt att ni tycker om bilderna.
    Jag är också fachinerad, mycket för att bilderna tagits så enkelt på fri hand med en liten digikamera med optiskt skakskydd, med orginal linsen i makroläge. Editerade i googels gratisprogram "Picasa" "Lätt som en plätt".
    Jetingen på bild är bara en liten fredlig blomsterfluga.
    Mvh Si

    SvaraRadera
  7. Si: Finns det verkligen flugor med sådana där gulsvarta ränder...! Inte har du väl editerat dit dem...? :)

    SvaraRadera
  8. Petra: Skall kolla in din nya blogg!

    SvaraRadera
  9. Editeringen består av att beskära bilden så att det bästa blir kvar.
    Bomster flugan ser ut just såhär bara mindre, snäll och rädd avsig är den så man får stå ganska stilla och vänta lite, alla som har digikamera och dator kan roa sig med att prova lyckan såhä. Lycka till. På dem bara! Si

    SvaraRadera
  10. Otrogt vad stark den gula färgen är! Aldrig sett det i verkligheten, men det finns nog. I vissa ljus om man är uppmärksam...

    Hoppas du haft en bra semester! Jag har så lite tid att blogga runt nu, TYVÄRR!!

    Har du också börjat med word verification? Nyfiken - hur hjälper det? Har intye den funktionen hos mig.

    SvaraRadera
  11. Manon: Hej! :)

    Jag har också måst minska på mitt bloggande, mest för att det är så mycket irl (just lärt mig den förkortningen, kanske från dig, har i alla fall för mig att du kan det!) som tar min tid och uppmärksamhet. Men jag är inne och läser hos dig ibland, kollar hur du har det med din stora familj.

    Word verification. Jag avskyr det, har svårt att se vilka bokstäver det är, men det hjälper mot spam. En dag fick jag över hundra kommentarer av typen Nice blog! - och när jag hade plockat bort dem, då satte jag in word verification...! Sådana här kommentarer görs automatiskt och därför hjälper det med word verification.

    SvaraRadera
  12. Jag märker at du har slöat ner med:))! Aha, spam! Ja, jag fick ca 7 eller nåt häromdagen...Märkligt...

    Kul att du kommer in igen. Det jag skriver om är ju lite obsolete för dig:). Fast i dag skrev jag just om skrivande i alla fall..

    Kommer du skicka din bok till förläggare?

    SvaraRadera