onsdag 22 september 2010

Bilden skall vara mörk

och melankolisk... tycker ni att den är det?

Men det kan också hända att den blev för mörk.

Det är inte lätt att veta hur en bild kommer att se ut på en annan bildskärm... omöjligt, faktiskt. På sommarstugan gjorde jag många bilder på min bärbara dator... men när jag senare såg dem på min fasta dator blev jag alldeles förfärad! De var så färggranna att jag tyckte de såg äckliga ut! Jag raderade dem snabbt, snabbt. Nehej, då! Jag hade inte gjort dedär bilderna, det måste ha varit någon annan!

Tror förresten att jag kommer att byta bloggmall snart. Ett problem med denhär är att den har färdiga bildramar... väldigt snygga, tyckte jag först.. men hur blir det om jag också vill rama in min bild? Ram på ram på ram...! Med denhär bilden tyckte jag att det behövdes en ram för att det öppna fönstret skulle hamna i mitten av bilden, i blickpunkten.

Bilden är förresten från Kristinestad.

4 kommentarer:

 1. Fönster som öppnar sig mot livet... Tänk en gång var jag till Kristinestad - det är nog hundra år sedan... vi badade i havet och jag minns alla vackra gamla trähus.

  SvaraRadera
 2. Tänk att du har varit i Kristinestad! Drottning Kristinas stad, lärde jag mig häromdagen. Hon som blev katolik och abdikerade.

  Ja, det är en fin liten sommarstad, jag tycker om att gå omkring där med kameran i hand.

  SvaraRadera
 3. Vi knäppisar har en apparat du kan lägga på skärmen för att kalibrera färgerna och ljuset. Fråga nån av Stor-Knäppisarna. Spyder heter apparaten.

  SvaraRadera
 4. Thomas: Skulle vara kul att testa.
  Provade en gång att göra bilder på min större bärbara dator, men när när jag sedan tittade på dem på skärmen till min fasta dator blev jag faktiskt lite förskräckt, mina färger såg grälla ut!

  SvaraRadera