tisdag 15 juni 2010

Tuffar vidare

En ny dag... eller snarare eftermiddag. Det blev en sent igår, kanske just för att jag redan var lite för trött. Jag hade inte riktigt kraften att säga till mig själv att nu räcker det, nu behöver jag sova.

Känner ni igen dethär?

När jag är mitt uppe i ett arbete kan jag ha svårt att avbryta. Ju tröttare jag blir, desto svårare är det att sluta upp och börja med något annat. Det är som om jag skulle vara stark nog för att tuffa vidare, men inte för att bromsa in och växla om till ett annat spår.

Jag tänkte för mig själv att är dethär verkligen såhär roligt? Jag höll på med att leta bilder... stora fina bilder som jag sedan skall sätta in på Free1000s. Visst är det lite som en skattjakt... att gå igenom hundratals bilder och så hitta en eller några som jag är nöjd med, både i fråga om bildkvalitet och innehåll. Det är roligt, men jag tror nog ändå att en del av känslan kommer från att hela mitt jag är så inställt på att göra just dethär.

En tredje orsak är jag har börjat drömma om att tjäna egna pengar. Nog skulle det vara härligt om jag en dag skulle kunna försörja mig på det arbete som jag själv har valt, på mina bilder... och då menar jag både de som jag själv har skapat och min samling av högupplösta bilder ur konsthistorien, sådana som man kan få ladda ner. Använda som man själv vill, också kommersiellt.

Eller kanske på något annat som ansluter till min 'bildverksamhet'? För ett par dagar sedan fick jag oväntat ett uppdrag av en väninna, att göra ett par sidhuvuden till hennes Word-dokument och Powerpoint-presentationer, utifrån bilderna på hennes hemsida - och det kändes också så bra!

Tänk om jag skulle kunna... någongång i framtiden... snart?

4 kommentarer:

 1. Visst..känner jag igen det.Det är precis likadant för mig.Kan inte sluta fast "ögonlocken hänger nästan ner till knäna" i den sena timman.Man blir väl mer enkelspårig när man blir trött och tuffar vidare i natten fastän man vet att man borde krypa till kojs.

  starwayforewer

  SvaraRadera
 2. Kanske är det inte så konstigt? Många maskiner, t.ex. datorer, drar ju mest ström, när man skall starta upp dem... om du förstår hur jag menar? :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror att det har något med "krafter" och "riktningar" att göra - det är alltid lättare att fortsätta i samma hastighet i den riktning som man redan färdas, och det tror jag gäller såväl bilar som tankar - och aktiviteter... och ju tröttare man blir, desto mindre "broms- eller svängkraft" har man. Vad tror du om den lilla teorin? :)

  Och så tror jag absolut att du skulle kunna hitta flera områden som har med bilder att göra, som du skulle kunna dra in lite (eller mycket!) pengar på. Det gäller bara att komma på "områden" - att göra sidhuvuden till dokument hade inte jag kommit på i brådrasket, så tänk bara hur många fler områden det måste finnas...? :)

  SvaraRadera
 4. Leva: Jo, det var precis så jag menade. Så den teorin köper jag nog genast... kanske också för att den låter så frestande vetenskaplig! Man kunde nog få in tröghetslagen här också, eller vad tror du? :)

  Ja, du har säkert rätt. Många möjligheter uppstår i samtal med andra mänskor... fast sedan har vi förstås också min lite problematiska inåtvändhet. Hoppas att det skall ordna sig ändå! :)

  Kanske känner du också en liknande längtan? Att kunna tjäna pengar... utan att bli så förfärligt uppbunden?

  SvaraRadera