torsdag 9 juli 2009

När jag försökte lära mig skriva kinesiskadå började det se ut ungefär såhär.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Det ser helt ok ut - för en som inte kan läsa kinesiska i alla fall. :-)

  Har aldrig tänkt på att formen på tecknen kan ha påverkats av bambubladens form. Borde läsa "Tecknens rike" som ju står i min bokhylla. Tror jag läste den när den kom ut. Där kanske du kunde hitta en del som gör det lättare.

  SvaraRadera
 2. Å, nu blev det lite fel, rubriken är mera... fiktiv. :) När jag såg gräset på stranden i starkt soljus tänkte jag att det liknar kinesiska skrivtecken... och, sedan, att så skulle det se ut om jag själv försökte skriva kinesiska!

  Fast jag har aldrig försökt... men det borde jag kanske göra? Jag är förtjust i kinesisk kalligrafi... på ett mera passivt sätt. :)

  Då har du kanske prövat på att skriva kinesiska?

  Jaa... vad står det i din bok om bambublad och skrivtecken? :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker kinesiska tecken är så vackra! En gång när jag stod i en kö stod en kvinna framför mig med ett kinesiskt tecken mellan skulderbladen. Hon hade en blå (samma färg och nyans som tatueringen) sommarkänning på sig med bar rygg. Det var så snyggt! Tyvärr var jag inte modig nog för att fråga vad tecknet betydde. Nu skulle jag vågat, men inte då...

  SvaraRadera
 4. Qi: Ja, de är vackra! Jag minns en film (kanske japansk) där man målade skrivtecken på sig själva och sina anhöriga. Det kunde vara visdomsord eller böner, ett viktigt och rituellt inslag i livet.

  Kan inte hitta filmen, trodde jag hade skrivit något om den - men det verkar inte så.

  I en annan (också japansk?) film målade man kroppen full med tecken kanske mest som en sensuell handling. Jag minns att jag blev väldigt inspirerad, kolla här :))

  http://carulmare.blogspot.com/2006/09/mlar-dig.html

  SvaraRadera