lördag 6 juni 2009

Latmask

Det bara blåser och blåser.

Inom mig är det inte heller helt lugnt. Det är huvudvärk och en känsla av stress. Gör det och gör det! Du måste, och genast. Nu är den rätta stunden att handla, sedan kan det vara försent. Jag känner mig spänd i hela kroppen.

Men skall jag bry mig om hur jag känner mig? Om jag verkligen ville, så tror jag att jag skulle kunna sätta mig över kroppens små protester och faktiskt klara av en del. Korta ner listan över mina ‘borde’, i alla fall lite grann.

Men jag vet inte om jag vill. Det som jag skulle vilja göra är kanske inte sådana saker som kan göras under press? Risken finns att den jagade känslan skulle smyga sig in i resultatet… och det tror jag inte skulle vara så bra.

Så kommer jag ihåg något ur bibeln, också Jesus var visst en latmask!

Ja, varför inte ta honom till stöd?

Men gör något! sade hans följeslagare. Men Jesus ville bara ta det lugnt. En kvinnlig vän höll på att gnida in en olja i hårbottnen på honom och det kändes så skönt. Vet ni vad han skall ha sagt?

Fattiga kommer det alltid att finnas, men jag finns bara här just nu. (Fritt efter Matt 26:6 – 13)

Och huvudmassage är faktiskt härligt… rekommenderas!

Andra bloggar om: , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Aj, aj, stress är inte bra kära carulmare! Och inte är det lätt för såna som oss när det börjar komma krav från oss själva att vi borde göra en massa saker. Inte lätt att vara latmask under såna omständigheter. Men om Jesus, som jag tror var en mycket klokare man än den som kyrkorna och bibeln många gånger framställt honom som, tillät sig att vila så borde väl också vi...?

  Och så detta med allt blåsandet. Jag hör till dem som gillar när det blåser. Bäst är när jag kan ta mig ut till kusten, gärna så långt ut i havsbandet som möjligt, och trotsigt stå vänd mot havet och blåsten, och skrika så högt jag kan att mig knäcker du inte! Efter det brukar jag känna mig ren och fri.

  Hoppas huvudvärken och stresskänslorna släpper snart!

  SvaraRadera
 2. Vet du, det blev en bra dag, så fort som jag lät latmasken få överhanden! Huvudvärken bara försvann, stresskänslorna lika så.

  Nu släpper jag taget, som fyllbulten sade, där han stod och höll tag i telefonstolpen. Världen får klara sig bäst den kan! :)

  Vad fint om blåsten! Det verkar som om du har fått den på din sida, medan vi andra kanske försöker bekämpa den!

  SvaraRadera
 3. En del dagar ska man bara vara.
  Vara lat kan man kanske kalla det -fast jag säger som en god vän sa när han låg på kökssoffan: "Jag tänker så jag jobbar"
  Och så kan man väl också se det.

  Själv njuter jag av latmaskdagar emellanåt- och måste ha dem som motvikt till allt annat som ibland ramlar över mig.

  SvaraRadera
 4. Låter livet komma till mig numera. Planerar lite, men gör desto mer.När stresskänslan blir för påträngande så tar jag time out från dator telefon går in i mig själv eller läser. Och dom perioderna kan pågå i veckor numera. Har du läst Jonas Gardells bok om Jesus? Jag tänker nog köpa den vad det lider.

  SvaraRadera
 5. Tack för tankar, Inkan och Cosifan. Känner mycket igen mig i vad ni säger.

  Har ännu inte läst Jonas Gardells bok, men är nog lite inspirerad. Han är kanske just en sådan författare som jag skulle kunna ha till stöd och andlig vän.

  SvaraRadera