söndag 11 april 2010

Struntprat?

Är ni inte alls intresserade av verksamhet på nätet och att försöka göra pengar? (Se till exempel Skapa ett centrum för nordisk konst?)

Jag väntade kanske inte att någon skulle säga 'ja, jag är med, när skall vi börja'... eller, om sanningen skall fram, så var jag nog lite rädd för det också, jag är nog alltid lite rädd för att världen skall börja snurra för fort (och det är kanske därför den inte gör det, för att mitt inre är så tveksamt).

Men jag hade nog trott att ni skulle komma med synpunkter, någon borde väl i alla fall ha sagt att detdär är bara struntprat? Ja, jag skulle inte ha sagt emot, för min inställning är ganska öppen... experimentell.

Men det betyder inte att jag inte är intresserad, nyfiken, också detta är en livsfråga för mig.

Vad är det egentligen som gör att man lyckas med affärer? Är det 'kalla fakta' som bestämmer... eller kan man göra affärer på ett mera andligt sätt? Vad är ett andligt sätt att göra affärer? Är det att 'surfa på en energivåg'... eller handlar det mera om altruism? Hur mycket spelar ens personlighet in för att man skall kunna lyckas? Kan introverta personer bli framgångsrika affärsmän?

Det är inte helt lätt att hitta ord för de frågor jag har i mitt inre... men dethär är i alla fall en början.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Jamen man måste vara litet affärsintresserad. Jag är totalt ointresserad av att göra affärer!

  Jag säljer en del målningar då och då, men skulle säkert kunna sälja betydligt fler om jag lade ner tid på att marknadsföra och ställa ut. Men när har man tid för sånt tråk om man arbetar mer än full tid?

  Samuels pappa http://scienceblogs.com/aardvarchaeology/
  tjänar pengar på sin blogg, men det innebär att han måste tänka strategiskt ofta när han skriver - det vill inte jag.

  SvaraRadera
 2. Tack Amber! Den kommentaren hjälpte mig nog en del.

  Jag kan nog tycka att det är lite roligt att tänka strategiskt, lite som ett spel... tror att det mera handlar om att börja känna sig uppbunden. Om jag skulle berätta om mina planer för en journalist, eller dra med andra mänskor i mina projekt, då skulle jag känna en stor press på mig, jag får inte ändra mina planer eller dra mig ur. Jag måste ta hänsyn till de andra också. Då skulle det faktiskt bli ungefär som på mitt gamla jobb. Det var nog mycket ramarna, den ständiga upprepningen, som gjorde att jag blev sjuk. En del mänskor klarar kanske inte av att bli för ingärdade?

  Inser på samma gång att det är en stor fördel som jag har i detta nu, att jag kan försöka mig på det ena eller andra, utan att behöva binda mig.

  Men du! Jag visste inte att du målar!!! Skall du inte sätta ut någon tavla på nätet? Eller har du kanske redan gjort det någonstans?

  SvaraRadera
 3. http://graa-roed.blogspot.com/2006/08/mlning.html

  Här ovan hittar du en målning och om du letar på tidigare datum än 23 aug 2003 hittar du ett par till.

  http://graa-roed.blogspot.com/2006/08/mlning.html

  Ytterligare en. Äsch. Snabbgå igenom från början genom att köra igenom allt och ta older posts, så hittar du några fler. De är rätt olika varandra i stil.

  Kul att höra vad du tycker!

  SvaraRadera
 4. Jo, jag tycker det verkar bra att du inte binder upp dig för mycket. Jag tror att man antingen är affärskvinna elle konstnär - du är, som jag ser det, konstnär. Am I right or am I right? :-)

  SvaraRadera
 5. Hur menade du att jag skulle göra? Nå, jag sökte på 'målning' och fick fyra resultat! Har kommenterat på två av dem... kom nu efteråt att tänka att den blå krokusen (kan inte mycket om blommor, är det en krokus?) påminner om Georgia O'Keeffe's målningar, hennes verk tycker jag också mycket om!

  Ja, skall det bli affärer av, så får det nog bli på mina egna villkor... Men ibland känns det som om affärer också kunde vara en slags konstform... fast det kan ju också hända att jag tar fel, att jag så helt saknar den rätta affärsglöden. Hmmmm......... :)

  Undrar om inte du också börjar måla mera, när Samuel blir stor och flyttar hemifrån?

  SvaraRadera
 6. Men du är ju skarpögd och kunnig! Geogia O´Keeffe är en av mina favoritkonstnärer.

  På min största utställning, i Grünevaldsvillan i Saltsjöbaden, fick jag jämförelser med tre av mina favoritkonstnärer: GeorgiaO´Keeffe, Francis Bacon och Erland Cullberg - utan att någon visste att de var mina favoriter.

  Jag hittade 11 bilder.

  Om du orkar kan du snabbbläddra igenom alla poster tänkte jag. Jag började längst bak, snabbläddrade längst ner på sidan och tog newer posts. Om du orkar. :-)

  Jo, jag tror att jag både skriver och målar mer när Samuel flyttat, förutsatt att jag får vara frisk.

  SvaraRadera