söndag 11 april 2010

Narcissus?

Idag, vid frukosten, kom jag att tänka på Narcissus, den sköne ynglingen som blev så förtjust i sin egen spegelbild att han inte kunde slita sig.

Min spontana tanke var att dethär är fel. Så kan det inte vara. Den som tycker om sig själv, blir inte länge kvar framför spegeln.

Det är den som vill vara perfekt som inte kan gå därifrån, för först måste han ju försöka övertyga sig om det.

Men jag tycker om Caravaggios bild av Narcissus. Det känns som om den skulle vara gjord med medkänsla och sympati. För vem av oss är inte Narcissus... i alla fall ibland?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Du har så rätt.Alla har vi narssistiska drag mer eller mindre.Men det beror väl lite också på den tid vi lever i.Att alla skall bara tänka på sig själv...!

  starwayforewer

  SvaraRadera
 2. Hej Starwayforewer!

  Fast jag vill nog inte tillbaka... förr var det så strängt med allt möjligt.

  Trevligt att se dig förresten! Vad håller du på med... har du börjat på dendär krokikursen? Har kollat din ipernitysida ibland, men där är du ju inte!

  SvaraRadera
 3. Hej, har förirrat mig till facebook på den sista tiden! Stämmer, har inte varit på ipernity mycket.Men var där i går och kommenterade din bild.Var i går på krokikursen.Vi har två onsdagar kvar på den.Intressant, tycker att jag har gjort vissa framsteg.Men måste öva mycket mer.Helst dagligen.
  kramar

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentarer, både här och där... vill gärna höra mera om kursen vid tillfälle!
  Kram

  SvaraRadera