onsdag 21 april 2010

Nyheter om mig

Solen skiner, också idag. Före det hade vi en lång period av gråväder. Ett ord som blir understreckat med rött, finns inte i ordlistan... men det får stå kvar ändå. Gråväder. Jag tror jag tycker om det ordet, dock inte lika mycket om själva fenomenet.

Vad kan jag annars berätta?

En stor nyhet i min lilla värld är att jag har börjat sova bättre. Ett par veckor, just när våren hade brakat lös, var det hopplöst att hitta dedär kroppskemikalierna som gör att man somnar och också hålls sovande.

Men nu har jag kanske vant mig vid våren, vid vårljuset? Eller också var det dendär lilla dosen Remeron (mirtazapin) som gjorde susen? Efter att ha svalt en smula på ca 3 mg (nybörjardosen är 15 mg), började jag sova igen, och nu med råge! Först en tolvtimmarsnatt, sedan flera timmar i fotöljen och sedan ytterligare en hel nattsömn!! Det var som om dendär lilla tablettsmulan skulle ha satt igång mitt 'sovasystem' igen. Inte vet jag hur det gick till, men nu sover jag normalt igen.

Katterna var förresten också som tokiga dendär tiden. Höll jag dem inne, så vankade de av och an och gav ifrån sig jämrande läten. Släppte jag ut dem, så kunde jag inte veta när de skulle komma tillbaka... bara att det förmodligen skulle hända så fort jag hade fått tag i en liten gnutta sömn.

Men också de är lugnare nu.

Tack och lov att det finns piller... att man kan komma igenom sådana här perioder utan att behöva lida så mycket. Visst har jag oroat mig för sömnen (man kan faktiskt tappa självförtroendet på det området också, jag kan inte sova), men ändå har jag ju kunnat fortsätta att leva och arbeta på ungefär samma sätt som förr.

En annan stor nyhet, fortfarande i min egen begränsade värld, är att jag har kommit över rädslan för att tävla på flickr. Nu har jag gjort det med flera bilder och börjat förstå att det inte alls är så svårt att få hundra eller tvåhundra kommentarer... Skönt att veta, för jag kände mig så väldigt liten förut, en pyssling bland alla flickrjättar. Ibland undrade jag varför den eller den bilden kunde få så många kommentarer, när jag själv knappt fick några alls... men då sade jag bara till mig själv att nu skall du sluta vara avundsjuk. Det är ganska intressant egentligen, hur man slår ner på sig själv.

Men nu behöver jag ju inte undra längre. Jag vet att det bara behövs en någorlunda tilltalande bild... och stor ihärdighet! Det är förresten en annan av mina käpphästar, att om man verkligen har talang, då borde man kunna lyckas utan att anstränga sig. Det är liksom det yttersta beviset!

För övrigt är jag en flitig besökare av flygbolagens hemsidor. Jag kollar avgående flyg till Helsingfors, till Köpenhamn, och frågan ekar i mitt huvud: Skall det inte börja finnas några flyg snart... inte börja finnas några flyg snart... några flyg snaart... snaaart?

Jag vill ju till Lund och hälsa på son och flickvän!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Känner igen... detta varför -och inte jag?
    Hoppas du kommer iväg till Lund. Min yngste son som även bor i Skåne ringde och berättade att snart slår bokskogen ut, vitsipporna blommar och det är ljuvligt ute i solen. ( fast lite för blåsigt emellanåt- Skåne är så platt.)

    SvaraRadera
  2. Inkan: Har skickat iväg ett brev om ombokning... hoppas att jag får svar snart och får komma iväg till son och bokskogar och vitsippor!!

    Alla tänker väl så ibland - och kanske borde man lyssna mera på sin avundsjuka, vad den innehåller.

    SvaraRadera