måndag 24 september 2007

Hur det känns

Några inlägg om hur det känns att att ha sagt upp sig. Ja, det vill säga - min känsla just nu... för vem vet hur man kommer att känna sig imorgon... eller om två veckor... eller ännu längre fram.

Jag satte in dem på wanderdeep, med början här.

Just nu tycker jag det är roligare att skapa på den andra bloggen. Jag kan sätta in större bilder... och blanda fantasi och verklighet på ett sätt som känns rätt för mig... också just nu. Hur jag gör i framtiden, det vill jag inte sia om.

Uppdatering: Nu finns där ett par inlägg... om galenskap också. De är en fortsättning på samma ämne.

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

 1. Tack carulmare för din kommentar på min blogg idag! Beundrar ditt mod att säga upp dig. Själv funderar jag fram och tillbaka, ännu är jag för feg...

  SvaraRadera
 2. Qi: Om du visste hur länge, hur många år, tiotals år, jag har sökt efter mitt mod... och fortfarande vet jag ju inget om hur det kommer att kännas imorgon, dagen efter, om ett par månader, nästa år...

  Jag kunde ju inte heller säga upp mig... förrän jag hade fått ett bestämt nej från min arbetsgivare... Ibland tror jag att jag måste gå sjukvägen... för att jag skulle få lov... av mig själv och mänskorna omkring mig... att säga upp mig... att försöka hitta ett annat sätt att leva... ett som inte är så själsdödande.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar det där som du gjort på wanderdeep (hette det väll? Minnet är fortfarande glappt, tror jag) men jag har inte hunnit med det om galenskap, än. Formen tilltalar mig mycket.

  SvaraRadera
 4. Manon säger att du kan mycket om Tomasevangeliet? Har du skrivit om det också?
  Mina tankar om Jesus är så lika Tomasevangeliet (det hon berättade) så jag blev så nyfiken. Har du information att ge mig? :)
  / Ullis

  SvaraRadera
 5. Bless: Glöm inte galenskapen, den är viktig...! :)

  Ullis: Manon överskattar mig, helt klart... :) Men jag tror att Tomas-evangeliet finns på nätet... och på Wikipedia hittar du säkert information om forskningen, om du är intresserad av den. Jo, jag kollade, dethär är nog en bra adress att börja med. Här finns länkar till själva evangeliet också. Jag läste igenom wikipediatexten och tänkte att den var mera osäker på dateringen av Tomas-evangeliet än vad jag minns från min tentlitteratur. Där stod om det gnostiska inflytandet och tvåkällshypotesen... men inte om att Paulus skulle kunna ha haft tillgång till Tomas-evangeliet. Det var nytt.
  Själva texten är jag inte alls så bekant med. Vad jag minns från mitt samtal med Manon är att det fanns flera, mycket olika översättningar till svenska. Vissa av dem verkade vara mera... inspirerade... än noggranna i förhållande till förlagan...! :)

  SvaraRadera