fredag 13 juli 2007

Reseplaner

Jag söker efter en ny början, ett lättare förhållningssätt.

Ibland tycker jag att jag har hittat det, men så händer det något igen...

Hur kommer det sig att jag skall åka till Istanbul just nu, mitt under sjukskrivningen? Jo, jag kunde inte säga nej, när min son sade att han inte ville åka ensam och ingen annan verkade finnas till hands. Visst är han tjugo år gammal, men det är hans första stora utlandsresa och första gången som han hälsar på hos sin pappa i deras hem... Länge väntade jag på flygbiljetter på posten, men igår fick jag reda på att det var bestämt, sedan månader tillbaka, att jag skulle ordna med dem. Det hade pappa och son bestämt, jag hade inte en aning om det... Men hur kommer det sig att jag, när jag får höra om det, genast sätter igång med att söka på nätet, målmedvetet och lite sammanbitet, timme efter timme...?

Jag verkar själv också vara med i komplotten, i dendär lilla klicken av mänskor som är övertygad om att det egentligen bara är jag som kan fixa det...


Istanbul
i Europa och Asien, på samma gång
Det är i den europeiska delen
där man hittar de flesta sevärdheterna

och allra mest i Sultanahmet,
den historiska delen av Istanbul
där finns till exempel Hagia Sofia

Man kan ju se hur det skulle bli
stökigare och stökigare
Idag har Istanbul tio eller femton miljoner invånare
Man vet inte så noga


Det gäller att behålla sitt inre lugn...

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

 1. Min far var sjöman som ung. Seglade över hela världen och besökte alla världsdelar. Han berättade för mig att han en tidig morgon seglade in i Istanbul via Bosporen och såg staden i morgonljuset. Han hade aldrig, varken förr eller senare, sett något vackrare, sa han. Då bestämde jag mig för att nån gång resa dit. Fast, det har inte blivit av än...

  SvaraRadera
 2. Det låter som att du är en person man förlitar sig på. Det kan vara både på gott och ont. Hoppas att resan blir positiv för dig.
  Jag är inte heller en person som gillar att mingla. Men ordet kom till mig när jag satt där och skrev :-)
  Krmar och trevlig resa!

  SvaraRadera
 3. Åh, Österns mysterier... vad härligt att du ska få åka dit, även om det blir du som fixar alltihop! :-) Det är inte BARA dåligt att vara den där som "fixar allt" - man kan ju få det som man vill då också! ;-) Klart att sonen behöver dig med, 20 år är kanske en ålder på en häst men absolut inte på en ungdom av idag... ;-)

  Istanbul... bara ordet låter... magiskt, mystiskt... mmm... tänk om det blir den bästa resa du någonsin haft? Kanske en perfekt situation för att pröva det lättare förhållningssättet? Jag håller tummarna för det! :-)

  SvaraRadera
 4. Du har plockat bort datum så jag vet inte när du skrev detta. Kanske är du redan på tur?
  Önskar dig en fin resa och allt gott.

  SvaraRadera
 5. Tack för alla kommentarer!

  Qi: Hoppas du får tillfälle snart! Själv hade jag inte precis bestämt mig, det bara blev på det sättet...

  Gisan: Det var värre förr. Då trodde alla, inklusive jag själv, att jag var osårbar, en riktig stålkvinna...

  Visionary: Ja, kanske blir det min bästa resa någonsin? Trött som jag är, har jag just inga förväntningar... så vad kan det annat än bli bra...?

  Inkan: Resan blir den 23-27 juli... Inshallah, om Gud vill.

  SvaraRadera