måndag 11 februari 2008

Minnen

Idag besökte jag min gamle vän Pilen igen. Det var länge sedan sist, men han hade inte glömt mig. - Jag glömmer ingenting alls, påstod han. Mycket har jag sett och mycket har jag varit med om och allt finns inristat i mitt skinn.


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

13 kommentarer:

 1. Det är då märkligt - närhelst jag behöver vila ögonen särskilt mycket går jag hit och minsann är här inte något otroligt vackert att vila i. Alltid när behovet uppstått.

  SvaraRadera
 2. Tack, rara Tant! Så roligt att våra ögon vilar på samma ställen!

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker bark... Trädets hud!

  SvaraRadera
 4. Vilken bild!
  Vilket träd du har som vän:)
  Träd är något speciellt. Själv har jag ett intensivt förhållande med några ekar och några bokar.

  Och i "min" park så har vi enormt många stora vackra pilträd - på sommaren är det som att vandra i en katedral när man går under dem. Det känns heligt.

  Vet du: min mormor sa att i träden bodde de dödas själar; och det trodde jag fullt och fast på när jag var barn. Mormor berättade även skrönor om de döda och träden.
  Synd att de aldrig skrevs ner.

  SvaraRadera
 5. Qi: Ja, man kan undra om träd har känslor. Det ser i alla fall lite ut så...

  Inkan: Träd är... betydelsefulla. Visst kan man känna, lite, hur viktiga de är för luften. Där det finns träd andas man på ett annat sätt.

  Jo, jag saknar de gamla ekarna och de härliga lövskogsvalven från den tid, när jag bodde längre söderut, i Åbo och Stockholm. I Istanbul intresserade jag mig också för just träden. Mina släktingar hade lite svårt att förstå att jag hellre ville se skogen än den stora basaren...!

  Tycker det lät intressant med din mormors skrönor. Kanske kommer du ändå i håg något av vad hon berättade... eller kanske finns det någon annan i släkten som du kunde intervjua?

  Hur går det med scanningen av gamla bilder, förresten?

  SvaraRadera
 6. carulmare: det går sakta, mycket sakt -men det går framåt med scanningen av gamla kort. Detär segt och jag blir nästan matt -för det är mängder. Och scannern älskar inte mig ( jäkla maskin)
  NÅ: jag har lagt in två gamla kort på ett mycket vackert hus, med ägare (släkt) på min blogg nu så du kan kika.

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar bild du har lagt i huvudet... så rogivande och lugn. Från i somras?

  SvaraRadera
 8. Åh, så vackert träd. Skulle vilja känna lite med handen... visst är det lite varmt av solen. Luktar speciellt tror jag det gör också, där vid trädet.

  De är inte kloka om de tänker bygga kraftverk så att människor måste flytta bort från den där vyn från ditt sommarhus. Inte kloka på en fläck är de. Hoppas verkligen att de ändrar planerna.

  Pussa ena katten och klappa den andra försiktigt under hakan :)

  SvaraRadera
 9. Visionary: Undrade ett ögonblick vilket huvud du menade, innan jag fattade. :) Heter det huvudet, detdär fältet upptill? Jo, bilden är från i somras, från sommarstugan. Visst binder den bra ihop färgerna på bloggen?

  SvaraRadera
 10. Lady Starlight: Ja, det borde jag ju ha gjort! :) Jag kände ju inte heller efter och inte stack jag ut näsan heller, tänkte bara på mönstret. Men det var solsken denhär dagen och vindstilla, så kanske kanske hade solen värmt upp träet lite grann... och då skulle jag nog ha kunnat känna doften. Man har ju flera sinnen, bevars!

  Ja, hoppas de ändrar sig! Nästan alla markägare har skrivit på att de inte säljer...

  Katterna hälsar och tackar! :) Fast ibland drar hon oss i svansen, klagar de också. Hon tror visst att det är något slags handtag!

  SvaraRadera
 11. Hej vännen!

  Kram på Alla Hjärtans Dag

  Det finns något i en kram.
  Den värmer om hjärtat, den välkomnar oss hem.
  Den gör det lättare att skiljas åt.
  En kram är ett sätt att dela glädje och sorg
  eller ett sätt för en vän att visa att dom gillar dig för att
  du är du.

  Kramar är till för alla som vi bryr oss om.
  Från mormor till din granne eller din nallebjörn.
  En kram är något fantastiskt.
  Den är det perfekta sättet att visa något.
  Att visa kärlek som är svårt att uttrycka i ord.

  Det är underligt vad en kram kan göra för välbefinnandet.
  Den fungerar överallt och på alla språk.
  Kramar behöver ingen utrustning, reservdelar eller batterier
  Öppna bara dina armar och ditt hjärta

  Krama vidare – till dina nära och kära

  SvaraRadera
 12. Ibland kan jag känna att naturen iakttar mig.Kanske är det så och inte tvärtom.Vad är det som gör att det känns tryggt att återse ett gammalt träd precis som en gammal vän?! Tryggheten man känner under en gammal ek - som en modersfamn.Det är naturens stora mystik.

  SvaraRadera
 13. Tack, kära Leosdream för kramen och ja! jag skall skicka den vidare... så gott en lite morgongrinig mänska nu förmår. :) Först till dig. Hoppas att du har en finfin vändagsandradag...

  Om träden. En liten tanke. Vi mänskor har ju ett sådant besvär med vårt medvetande. Alla tankar och känslor som snurrar på. Men träden är något annat. Kanske är de inte utan medvetande utan har bara ett lugnare eller mera långsamt sådant? - Ja, nu kommer jag att tänka på Tolkiens enter. Han har fantiserat mycket kring träden.

  SvaraRadera