måndag 20 juni 2011

Jätteblad

giant, leaves, green, umbrellas

12 kommentarer:

 1. Fantastisk bild! Som flygande gröna fåglar...

  SvaraRadera
 2. Det var en skön bild! Tack, Qi!

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer och jag fick en skön känsla av ett lätt sommarregn -ett sådant där man helst vill dansa naken i - som när man var barn.

  Men idag skulle nog grannarna ringa efter polisen om jag gav efter för den lusten...

  SvaraRadera
 4. Tack, Inkan! Man skulle vara så liten att man kunde dansa under dedär jättebladen, då skulle man nog få vara ifred för polisen! :)

  SvaraRadera
 5. Älskar dina bilder! Har du lärt dig allt detta på din kameraklubb? Eller kunde du redan innan? Visst redigerar du bilderna också? Men för att få till det som du så måste man veta en hel del om kameravinklingar och allt....

  /N

  SvaraRadera
 6. Hej N - och tack!!

  Vet inte riktigt hur jag lär mig, kanske mest genom försök och misstag... och så läser jag lite här och frågar någon där, man har ju hela tiden ögon och öron öppna, när man är intresserad.

  Men vinklingar kan man kanske inte lära sig? Jag tyckte nog bara att denhär bilden såg spännande ut, lite som stora paraplyer, lite dramatisk på något sätt. Och sen ville jag göra något åt bakgrunden, den var lite ojämn, oskarp på sina håll. Så jag gjorde den ännu mera suddig, behandlade en kopia med något som kallas 'motion blur' och 'målade fram' det som skulle bli skarpt.

  Kanske har du också ett intresse för fotografi? Visst har du också läst konsthistoria? Tror förresten att detdär med vinklingar och bildsinne är något som man omärkligt övar upp... kanske.

  SvaraRadera
 7. Jag tror att man kan öva upp förmågan till vinklingar men bara till viss grad, tror att man behöver ha en fallenhet för det för att det ska bli riktigt bra. Man måste tex se det som du såg att det såg ut som paraplyer! Och sedan tänka vidare som du gjorde vid redigeringen.

  Fallenhet och träning alltså:-)!

  Min dotter älskar att fotografera så jag har lärt mig av henne men jag kan aldrig få den blicken för dte som hon och du har:-)!. Hon sa att man kan tex fota nåt underifrån tex för att få olika effekter...och då ser det mycket bättre ut...

  Jovisst har jag läst konsthistoria! Funderar på att gå en fotokurs med dottern...

  /N

  SvaraRadera
 8. vilken fin bild..... så skir med blad som flyger

  SvaraRadera
 9. Mmm, den här bilden var ljuvlig... skulle gärna ha den som skrivbordsbild. Den mår man bra av! :) Du gör väldigt fina bilder, som alltid!

  SvaraRadera
 10. N: Låter som en bra idé att gå dendär fotokursen med dottern. Redan det att man väljer att läsa konsthistoria... och ännu mera att man vet vilka bilder man tycker om borde ju tyda på att man själv också kan göra sådana bilder? :)

  SvaraRadera
 11. Tack Cosifan och Leva!

  SvaraRadera
 12. Leva: Vilket fint sidhuvud du har gjort, är det en etikett från en vinflaska?

  SvaraRadera