torsdag 4 februari 2010

Om ni inte håller andan

Carulmare Inget vanligt höghus, 2010Idag har vi solsken och det ändrar ju på allt... eller hur?

Dethär, till exempel, är inte längre något vanligt höghus. Det har ingen tyngd, materian har lösts upp i ljus och luft. Trädens grenverk går rakt igenom det. Om ni inte håller andan, kommer det att sväva upp mot himlen...!

En nästan obearbetad bild. Det enda jag gjorde var att minska lite på det guldgula, i hopp om att skapa ett starkare intryck av lätthet... eller kanske sprödhet. (Om ni klickar på bilden, så ser ni bättre vad jag menar... hoppas jag.)

Ååå... jag är så hopplöst förälskad i sådana här bilder, med ljus och speglingar och en känsla av overklighet... ni får förlåta om jag tar i för mycket!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Det ÄR verkligen en spännande bild... som om trädet lyfter huset och liksom invaderar det. Och husfasaden ser ut som om den var en tunn spegelbild av något som inte är. Glas och betong svävar...

    SvaraRadera
  2. Tack, Inkan! Jo, det ser jag också! Faktiskt, här är det trädet som har överhanden, inte huset... Kommer att tänka på ett datorspel som jag har spelat, där man som druid kunde snärja folk med trädrötter (fast här är det ju kvistar).

    SvaraRadera