söndag 14 februari 2010Andra bloggar om: , , , ,

11 kommentarer:

 1. Fina blåbär! Det känns verkligen avlägset att kunna gå i en sommarskog och plocka bär.

  Jag läste om laman. Människor är härligt märkliga:)

  SvaraRadera
 2. Tack, Ulrika!

  Jaa... någonstans känner jag att nu måste det vända, bli mildare, mera vårlikt... att det är på väg ändå! Blåbären är från i somras - men lika färska som då, åtminstone på fotografiet. :)

  Ja, laman har nog haft ett märkligt liv... var förresten och träffade honom igår i Jakobstad.

  SvaraRadera
 3. Hur var han laman?

  Här är det plusgrader och regn idag. Våren är på väg.

  SvaraRadera
 4. Ulrika: Det är bra att ni föregår med gott exempel (i fråga om våren). Fast kanske kommer den hit också? Igår hade vi bara fyra minusgrader och solen sken och himlen verkade faktiskt mjukare än förut och snön såg ut som om den hade sjunkit ihop, helt utan plusgrader. Märkligt...

  Laman, ja. Han verkade mycket mänsklig... frös och var förkyld, men kallade det 'discomfort', inte lidande! Så brukar jag också tänka, ibland... när jag är i balans. - Men nu är jag också förkyld... kanske har jag fått lamaförkylning, haha...!

  SvaraRadera
 5. Du kanska har fått en "Holy Cold" och gått och blivit lite upphöjd;)

  Våren har retirerat:(

  SvaraRadera
 6. Ulrika: Mmm... var nog lite hög den dagen, for iväg med min gamla bil i nästan tjugo graders köld (fast solen sken, det brukar göra mig djärv! :) )

  Här kommer det bara mera och mera snö, vet inte om jag någonsin har sett så mycket snö...! Vilken vårflod det skall bli... om nu våren vågar komma, förstås.

  SvaraRadera
 7. Vänd-ag. Kan det vara ett taktäckningsmaterial man använder på Gotland och vänder när man önskar, eller bara när det blivit gammalt på ovansidan...

  En som aldrig larvat sig förr

  SvaraRadera
 8. Hej Amber, kul att se dig! Vända förstår jag, men betyder 'ag' också något? Tror bestämt att jag har upptäckt en spricka i min allmänbildning - du får så lov att larva dig lite enklare! :)

  SvaraRadera
 9. Ag är ett slags vass som man täcker tak med på Gotland, taket kallas sedan agtak. Kolla här:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Agtak

  Håller med om att larvet inte var så vass-t. Hihi.

  Ska jag larva mig på en lägre nivå? Hmm. Räcker det med knäna, eller ska vi ta längre ner? Källaren kanske? Har hört att den nivån är bra för larv...

  SvaraRadera
 10. Tack för upplysning! Vilka mysiga tak! Jag har faktiskt aldrig varit på Gotland.

  Källarlarv? Det låter mörkt och spännande, minst sagt vågat... eh, tror inte att det är något för mig... pryd liten tant som jag är! Nä, då är det bättre att jag inte begriper! :))

  SvaraRadera
 11. mycket intiresno, tack

  SvaraRadera