söndag 23 augusti 2009

Just nu

vatten, spegel, tavla, vattenspegel, vattentavla Oj, oj, så lite jag skriver!

När jag inte skriver hela tiden, känns det lite som att inget är viktigt nog att tecknas ner. Ribban höjs, verkar det som.

Men jag är också kvar på sommarstugan, med en långsam uppkoppling.

Ibland längtar jag hem till Vasa, men vädret är så fint och det är också mycket lättare med katterna. Här får de ju vara ute så mycket de vill. Jag behöver inte fundera på vad grannarna tycker.

Idag hade de lovat regn, men solen bara fortsätter att skina! Tänk om det skulle kunna fortsätta så… om vi kunde ta augusti en gång till…!

Så är det i boken som jag läser (Kleopatra av Margaret George), fast med november. Caesar bestämde att de skulle ha november i två månader (varför just november?!), så att tiden kunde komma ikapp igen. Det var faktiskt så att romarna hade börjat ha sina skördefester i mitten av sommaren, innan det fanns något alls att skörda.

Det om det. Annars är jag mycket tillsammans med mina föräldrar, som bor i stugan bredvid. De är i åttioårsåldern, men ändå ganska friska. Vi brukar göra små utflykter tillsammans.

En dag gick pappa och jag runt ett skogsområde på trettio hektar. Jag fick se hur barrträd ser ut när de har växt i fem, tio eller fyrtio år. Dessutom fick jag veta att det finns väldigt lite värde i björkar, fast de kommer upp av sig själva och växer så snabbt. Det tyckte jag var lite synd… orättvist, liksom.

Men det var inte någon behaglig promenad. Tjugo grader varmt, nästan inga stigar att gå på och hela tiden jagade av älgflugor. Till och med pappa, som väldigt gärna ville visa mig skogen, var nog glad att få komma därifrån.

Fast nu skall ni ju inte tro att dethär var en mall för våra utflykter.

Om jag får bestämma, skall promenaden framför allt ge näring åt själen… det vill säga, det skall finnas något vackert att titta på. Jag tror nog att jag är lite släkt med humlan som helst bara vill flyga från blomma till blomma.

Bara ibland stannar jag upp och undrar om det är någon nytta alls med mig?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Hej,där i stugan! Vilket sammanträffande..! Jag läser också Kleopatra..! Men liv och legend av Allan Klynne.Har inte hunnit läsa så mycket ännu.

    SvaraRadera
  2. Hej, Starwayforewer! Liv och legend, det låter lite mera vetenskapligt? Min bok är en historisk roman... fast väldigt fängslande. Eller också är det själva tiden, med Kleopatra och Caesar och Brutus och slutet på den romerska republiken...!

    SvaraRadera