tisdag 24 februari 2009

Allt medan katterna väntade...

Somnade långt in på morgonen och sov inte särskilt bra då heller, var hela tiden medveten om att katterna väntade på att jag skulle stiga upp.

När jag till sist gjorde det, var jag inte precis på dåligt humör... men på något sätt irriterad. Stressa mig inte, sade jag med hela min kropp och själ. Det klarar jag inte.

Men solen sken in och visade hur ostädat jag har det. Efter frukosten slarvstädade jag lite i köket... fortfarande medan katterna väntade på att få gå ut. Sedan ville jag byta kläder också, bara för att få känna att jag ändå har lite koll... ja, just det, det handlar ju om kontroll. Jag kände mig överväldigad av allt som behövde åtgärdas...

Och när jag såg mig i spegeln, märkte jag att jag utan att tänka på det hade skrapat på den torra huden i pannan, nu var den röd igen. Jag strök på lite salvor som jag råkade hitta, helt oövertänkt... ja, vaselin och handkräm, den ena ovanpå den andra!

Jaja, men egentligen höll jag ju på att byta kläder, och det var då som det värsta hände. De rena kalsongerna som jag fick tag på hade krympt i tvätten... och nej! jag har inte gått upp i vikt, de hade faktiskt krympt på längden! Benen var för korta och det gick inte att dra upp ordentligt... och kanske är det det som jag avskyr mest av allt i världen... i alla fall just då! Om jag hade känt mig avig förut, så var det inget mot vad jag kände mig nu...

Och det blev ännu värre, när jag drog på mig ytterbyxorna, jag visste ju inte längre var jag hade midjan, en midjelinning här och en annan där. Jag försökte... att liksom skarva kalsongerna, genom att stoppa ner linnet... och katterna väntade och väntade.

Sedan ville jag ha nya strumpor också, allt för att känna att jag hade koll... och naturligtvis visade det sig att den ena strumpan hade ett hål i tån. Jag beslöt att acceptera det, också... eftersom hålet var så litet att tån inte stack ut... och katterna väntade ju. Tass hade petat ut en bok ur bokhyllan... men annars var de så snälla, så snälla och tålmodiga. De har verkligen otroligt mycket tålamod... och jag som nästan skulle ha behövt att få ladda ur mig på dem!!

katt, snö, vinter, jaktMen... det är nog lättare att vara snäll, om man inte behöver städa... och har päls. Jag tycker egentligen inte om att byta kläder!!

Förresten så hade det ramlat in saker genom brevluckan också, det glömde jag att nämna. Också sådant som man vill att jag skall göra något åt.

Bilden från en annan dag, jag befann mig i ett (igenfruset) dike, på samma höjd som katten. Om jag var en mus, tänker jag mig, då skulle katten kanske se ut såhär...

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Katter KAN vara tålmodiga ibland... till en viss gräns. Det där med att diskret putta ut en bok ur bokhyllan, kan ju vara ett sätt att lite finkänsligt visa att tålamodet håller på att ta slut.

  Fin bild!

  SvaraRadera
 2. Ibland kanske det vore enklare att vara en katt. De bara är. Och har sin päls och sina morrhår. Och väljer själv sina tillfällen att skapa spänning i sina liv.

  SvaraRadera
 3. Qi: Absolut! Särskilt den svarta katten tycker att lite bus är ett bra sätt att få mig att vända blicken från datorn. Det fungerar alltid... men jag försöker att inte låta den få som den vill, inte just i det ögonblicket. Vill ju inte att den skall lära sig att be på det sättet.

  Glad att du tycker om min bild!


  Inkan: Jo, de kan så mycket utan att behöva lära sig - och vilka livskonstnärer de är! När det händer saker som de inte tycker om, så accepterar de det nästan genast, de hänger inte upp sig. De verkar lita på att livet ändå är gott.

  SvaraRadera
 4. Haha,,jag kunde se dig framför mig med en klick handkräm i pannan, i för små långkalsonger.
  Roligt skrivet var det.

  Och så var bilden på kissen jättefin, verkligen.

  SvaraRadera
 5. Fin bild...Har du "suddat" bakgrunden och förgrunden för att få katten att framträda i all sin härlighet..??! En intressant effekt..Det skall jag använda i mina bilder.

  SvaraRadera
 6. Anna: Jag tyckte också att det var lite roligt, hur det kan bli... hur man kan känna sig. Fick lust att berätta om det!

  Tass tackar så mycket för att du gillar hans bild!

  Starwayforewer: Tack! Ja, jag tror jag använde Picasa eller också PhotoScape. Ögonen har också blivit lite extra gröna, med Paint.net. Jag brukar flytta bilderna, hittan och dittan...

  Men jag tycker nog att du har gjort något liknande med dina bilder, i alla fall tonat ut kanterna?

  SvaraRadera
 7. Det stämmer nog..jag brukar tona lite i kanterna med photoshop.Kolla min nya film på min sida..eller på yuotube där jag kallar mig starway07.Har du någon film på yuotube? Du kunde filma dina katters roliga lek och ladda upp videoklippen på yuotube...!

  SvaraRadera