måndag 13 februari 2012

Vinterfoto!

De senaste båda åren har jag lärt mig ett och annat om att ta bilder om vintern.

Ett
Vargavintern 2010 lärde jag mig grunderna i att använda kameran med fingervantar. Ställa in bländare och slutartid, hitta ISO-knappen. Trycka ner till hälften och fokusera, trycka av.

Annat 
Följande vinter, också synnerligen kall, drev mig att gå fortsättningskursen. Då lärde jag mig att flytta fokuseringspunkterna... med fingervantarna på.

Onödigt, tänker ni kanske. Men min kamera, en Canon Eos 1000D, är kanske inte så bra på att låsa fokus? Jag tycker att jag kan fokusera bättre om jag använder fokuseringspunkterna.

OBS! Det skall vara sådana där one size fingervantar, sådana som ser ut som barnvantar. De är smidiga! Ovanpå dem kan man dessutom ha ett eller flera par benvärmare (som förstås inte skall täcka fingrarna).

3 kommentarer:

 1. Och kanske etty par benvärmare på stativet också. Så inte knäna skakar.

  SvaraRadera
 2. en sådan vinter-vårdags-gry-nyans på bloggen : )

  SvaraRadera
 3. Anonym: Är nog lite för frusen för att klara av att stå stilla bakom stativet, det brukar för det mesta bli kvar där hemma.

  Kanske bra så, eftersom jag nu börjar ana att även stativ kan frysa om bena... :)

  Ulrika: Ja, det kanske det är? Idag får vi massor med snö, men så är det ofta här uppe när dagarna blir varmare. När det är som kallast, är det ofta strålande sol, högtryck.

  SvaraRadera