söndag 8 augusti 2010

Natt på balkongen

Sitter på min balkong, mitt i natten. På en bänk brinner ett stort rött stearinljus. Lågan fladdrar lite i den svaga vinden och jag tycker om att titta på den. Jag njuter av det lilla ljuset, men också av det stora omgivande mörkret och den högst ovanliga sommarvärmen. Kanske försöker jag tro att jag bor någon annanstans, mycket längre söderut. Jag är ensam, men ibland hör jag grannarna tala. De verkar också trivas på sina balkonger.

5 kommentarer:

 1. När jag läste ditt inlägg så förflyttades jag till Italien och det milda sammetslena mörkret som omslöt mig där jag satt på balkongen och riktade blicken mot den stjärnklara himlen.

  Vet du vad? Nu har jag en ny dator med 24 tums skärm.Vilken skillnad!
  Det är därför jag sitter här i tidiga ottan.

  SvaraRadera
 2. Dina ord ger mig bilden av det röda ljuset omgivet av varmt mörker. Vackert!

  Varma augustinätter... Kommer att tänka på titeln på en av Maria Langs deckare "Mörkögd augustinatt".

  SvaraRadera
 3. Starwayforewer: Jo, det är ju mest från utlandsresor som man har minnen av mörker och värme... nåja, bortsett från livmodern då. :)

  24 tum! Blir grön av avundsjuka - men så härligt, och en ny processor också!! Vad kostade skärmen (tänk om jag också kunde...)?


  Qi: Tack - och idag är hela balkongen blöt av regn, bara ett litet litet hörn är torrt, och där drack jag mitt morgonkaffe! Under mullrande åska, till ljudet av Tors hammarslag...!

  Läser som bäst min första deckare av Stieg Trenter, som i talboksform. Där får man höra uttryck som 'lattjo' och 'förlåt en yngling, men' som verkligen känns som från en annan tid. Maria Lang har jag inte heller läst... men nu när det finns talböcker märker jag att jag är beredd att prova på mycket. :)

  SvaraRadera
 4. Själv låg jag i min säng och hade världens mäktigaste och envisaste åskväder precis över huset.
  Vi badade i ett blixtljus under två timmar.
  Jag har aldrig upplevt så många tusentals blixtar per minut och aldrig hört så märkliga rullande buller... som om någon körde ångvält på en knagglig väg däruppe.
  Mäktigt och fascinerande.

  SvaraRadera
 5. Inkan: Sen kom ångvälten hit också... men jag tror den hade tappat lite ånga innan dess, haha.

  SvaraRadera