fredag 18 september 2009

Mobilt bredband?

Testar mobilt bredband i helgen… det verkar helt okej.

Visserligen står det att jag har 7.2 Mb/s… men det vet jag ju att jag inte har, det informerade de om i butiken också.

Men över 1 Mb skall det vara (upp till 3 Mb), och det är bättre än jag har nu – och betydligt billigare!

Fast ibland måste jag logga in på nytt… är det vanligt?

Film kan jag också se… fast en video från youtube hackade. Men jag kunde se Play Prima i fullskärm, det kan jag inte med den uppkoppling som jag har nu.

Så, ja… vad tycker ni? Skall jag byta?

Vill gärna ha era erfarenheter, ni som har haft mobilt bredband en längre tid.

Det är förresten TeliaSonera som är operatör.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Jag har bara mobilt bredband, efters som jag bor i den skånska obygden. Vi är en million människor i Skåne och man tror inte att det är möjligt att det finns avkrokar på det sätt som det gör här.

  Mobilt bredband funkar bra för det mesta. Jag har inte behövt krångla med att bli i och bort kopplad från nätet, lite hur som helst, på flera år. Här i Skånes och södra Hallands obygder är 3 den överlägset bästa operatören, bäst täckning och bäst fart. TeliaSonera funkar inte här ute. Om man vill ladda ner film och sånt så är mobilt bredband inte det bästa, men annars ok.

  Ha en fin hösthelg!

  SvaraRadera
 2. Mobilt bredband med Telia har funkar hur bra som helst hemma hos mig (Tumba utanför Stockholm), medan en vän som har exakt samma abonnemang och dongel inte har någon täckning alls. Men om du testat och har bra täckning där du brukar vara med din dator så är det absolut värt det =)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag har Telenor Mobilt FastPris. Är supernöjd. Har med mig datorn överallt och än så länge har det aldrig varit några problem.
  Surfar hur mycket jag vill för ett fast pris i månaden. Jag tror det är 249:-. Är alltid uppkopplad (nästan).

  Må Gott!
  Susanne

  SvaraRadera
 4. Ulrika: Man skulle kanske kunna säga att du bor både nära och långt borta? :)

  På sommarstugan kommer jag att ha en betydligt långsammare uppkoppling, ca. 50 kb/s. Men jag tror inte att någon annan operatör skulle kunna ge mig en bättre uppkoppling just där. Det är nog ännu mera 'obygd' än där du bor...

  Ha en fin helg du också!  Nina: Läste ett test på nätet om hur olika det kan vara inom samma område, t.ex. Stockholm. Bra att man får prova först!

  Har förresten bott i Tumba några veckor... på 80-talet!  Susanne: Det låter jättebra! Jag kommer också att ha en månadsavgift, knappt 13 euro i månaden. Verkar inte vara någon kvot på hur mycket jag får surfa, men jag kommer att skriva på ett kontrakt för 24 månader!

  Något som jag funderar på är att det skulle vara bra om man kunde ha samma simkort i telefonen också... väldigt förmånligt skulle det vara!! :)

  Testade att ringa med mitt lånta simkort. Det gick nog, men sedan fick jag en lång rad med mystiska meddelanden från TeliaSonera!! :D

  Lite besvärligt verkar det vara att flytta över modemet från en dator till en annan, att få kontakt igen... Använder du (ni) modemet på flera datorer?

  Må så gott!

  SvaraRadera
 5. Jag använder mitt modem på flera olika datorer. Första gången som man pluggar in modemet, installerar modemet ett program och man får skriva pinkod (fyra siffror)vid varje datorbyte. Det är lätt som en plätt!

  SvaraRadera
 6. Ulrika: Det kan tänkas att det går lite lättare, när jag får min egen 'dongel'. Nu testar jag ju bara och då tycker jag att jag får logga in igen lite nu som då. Skall fråga om det på butiken!

  SvaraRadera
 7. This is my first time pay a quick visit at here and i
  am truly impressed to read everthing at single place.
  Here is my web page - cheap links of london friendship bracelet

  SvaraRadera